У Китаї заявили про нібито «рішучу перемогу над COVID-19»: нещодавно там ще фіксували спалахи хвороби

У Китаї заявили про «рішучу перемогу над COVID-19». Нещодавно там ще фіксували спалахи хвороби та вводили суворі обмеження. Сенсаційну заяву оприлюднили 17 лютого після засідання постійного комітету Політбюро владної комуністичної партії на чолі з Сі Цзіньпіном, повідомляє Proslav з посиланням на Reuters.

За ствердженням китайської влади з листопада 2022 року вдалось змінити підхід до боротьби з хворобою і створити «диво в історії людства». Нині смертність від недуги у них нібито «найнижча в світі».

Раніше боротьба Китаю з хворобою передбачала ізоляцію, карантин та постійні масові тестування. Десь за два місяці після скасування такої політики у Китаї зафіксували близько 80 тисячі випадків смертей від COVID-19, а лікарні та крематорії країни нібито були переповнені. Причиною такого стрімкого поширення вірусу в Китаї вважали дуже слабкий імунітет до хвороби. 

Деякі експерти кажуть, що фактичні втрати були набагато вищими, оскільки багато пацієнтів помирали вдома, а лікарі не наполягали повідомляти про причину смерті.

Цікаво, що на початку грудня 2022 року китайський уряд відмовився від так званої політики «нульової толерантності» щодо COVID-19 на фоні того як зарубіжні експерти говорили про замовчування даних щодо поширення вірусу в країні. Приміром у Всесвітній організації охорони здоров’я були припущення, що Китай протягом місяців занижував дані про смертність, а деякі експерти раніше передбачали, що хвороба може призвести до принаймні мільйона смертей у країні цього року. 

Попри побоювання, що масова міграція мандрівників під час традиційного святкування Китайського Нового року призведе до вибуху випадків, уряд нещодавно заявив, що ситуація з COVID після свят перебуває на «низькому рівні».

Exit mobile version