У Києві змінюється система оплати проїзду: кияни обурюються через нововведення

З 4 жовтня у Києві діятиме нововведення: оплатити проїзд в громадському транспорті банківською карткою, Apple Pay, Google Pay або цифровою транспортною картою можна буде лише за дві поїздки разом, передає Proslav.

У Києві змінюється система оплати проїзду: кияни обурюються через нововведення
У Києві змінюється система оплати проїзду: кияни обурюються через нововведення

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Із 4 жовтня оплата за проїзд із банківських карток у всьому громадському транспорті буде стягуватись не за кожну поїздку окремо, а за кожні 2 поїздки разом. Зміни стосуються оплати проїзду коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, або оплати цифровою транспортною картою, якщо на ній не було придбаних поїздок, і гроші за проїзд списались саме з банківської картки”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що оплата списуватиметься після кожної другої поїздки в межах одного дня.

Алгоритм списання коштів відбуватиметься так:

Після першої валідації кошти не списуватимуться відразу, однак після другої поїздки відбудеться списання за дві валідації одночасно. Якщо пасажир не здійснить другу поїздку до вечора, списання за першу відбудеться після 21:00.

Банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира:

“Якщо подорожуєте з близькими – скористайтеся пластиковою транспортною картою або QR-квитками”, – нагадують в КМДА

Також, в КМДА надали роз’яснення щодо підтвердження оплати проїзду.

“Важливо пам’ятати, що підтвердження оплати в банківському застосунку або застосунку Київ Цифровий не є підтвердженням валідації квитка – як для пасажира, так і для контролера. Підтвердженням є винятково інформація на самому валідаторі (в разі повторного прикладання) та на пристрої контролю”.

У КМДА зазначають, що дана система вже була успішно випробувана в столичному транспорті.

“Дана система пройшла успішне тестування на маршрутах швидкісного трамвая та масштабується на весь громадський транспорт”, – кажуть в КМДА.

При цьому оплата QR-квитками та поїздками на транспортних картах залишається без змін.

Новації у списанні платежів не вплинуть на перевірку оплати проїзду контролерами.

“Якщо оплачуєте проїзд пластиковою банківською карткою, називайте 4 останні цифри номера картки. Якщо оплачуєте проїзд через Apple або Google Pay, називайте 4 останні цифри віртуального рахунку в Wallet”, пояснює “Київ Цифровий” у своєму Facebook.

Якщо заплатити за поїздку QR-квитком або пластиковою транспортною картою, контролер просканує їх своїм зчитувальним пристроєм.

Записи в додатку “Київ Цифровий” про використання квитків і поїздок створені лише для зручності користувачів і не завжди з’являються миттєво. Якщо контролер вимагає запис у застосунку, пасажирам радять скаржитися на “гарячу лінію” “Київпастрансу”: 0 800 504 411.

У коментарях під дописом КМДА у фейсбуці кияни масово не розуміють нової системи оплати та яку мету мають анонсовані нововведення.

Нагадаємо, Поради для водіїв у темну пору доби: що обов’язково потрібно виконати перед стартом поїздки

Exit mobile version