У Міноборони представили новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ

У Міністерстві оборони України представили новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ, інформує Proslav.

У Міноборони представили новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ
У Міноборони представили новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ

За словами оборонного відомства, новий алгоритм покликаний замінити застарілі підходи – на зрозумілий механізм добровільного долучення до військової служби через центри рекрутингу та онлайн.

Новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ від Міноборони

Новий алгоритм рекрутингу до лав ЗСУ від Міноборони складається з чотирьох кроків.

1 – Вибір посади та військової частини

Кандидат/ка може обрати вакантну посаду та відповідну військову частину:

2 – Співбесіда та комунікації з військовою частиною

Після обрання посади відбуваються комунікації (самостійно чи за допомогою рекрутера) з відповідною в/ч, вони складаються з:

За результатом складається рекомендаційний лист від військової частини. У ньому вказується чи входить така в/ч до переліку пріоритетного комплектування. Наявність частини у списку може бути з’ясовано у центрах рекрутингу, рекрутерів в/ч, а також ТЦК та СП.

У Міноборони пояснюють, що якщо частина входить до вищевказаного переліку комплектування, то виданий рекомендаційний лист є обов’язковим при подальшому оформленні людини. Якщо ні – перед видачею такого листа особі, яка має намір укласти контракт, в/ч має погодити залучення цього кандидата вищим командування. Тоді рекомендаційний лист буде обов’язковим для подальшого врахування при оформленні такої особи.

3 – Оформлення у ТЦК та СП

Кандидат/ка (як по мобілізації, так і на контракт) з рекомендаційним листом відвідує ТЦК та СП для:

«Якщо у ході відбору визначається невідповідність кандидата/ки обраній посаді, йому/їй пріоритетно пропонуються інші посади в обраній в/ч», – додають у міністерстві.

4 – Направлення для проходження військової служби

Якщо кандидат/ка з досвідом військової служби протягом 10 років та відібраний/а за прямою (спорідненою) ВОС – направлення безпосередньо до визначених в/ч відповідно до наданих рекомендаційних листів.

Якщо кандидат/ка без досвіду військової служби або відібраний/а за не прямою ВОС – направлення до відповідного навчального центру, навчального батальйону резерву, на курси підвищення кваліфікації для проходження базової загальновійськової підготовки та/або фахової підготовки, та подальшого направлення до визначеної в/ч.

«Забороняється НЦ, органам військового управління та ТЦК та СП здійснювати направлення особового складу, який закінчив підготовку відповідного рівня, до інших в/ч, окрім в/ч пріоритетного комплектування відповідно до наданих рекомендаційних листів», – наголошують у МО.

Тим часом у Міноборони заявили, що неможливо одразу задовольнити потребу у 400-500 тис осіб.

Exit mobile version