У Мінреінтеграції розповіли як відновити документи на право власності на нерухоме майно

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповіли як відновити документи на право власності, інформує Proslav.

У Мінреінтеграції розповіли як відновити документи на право власності на нерухоме майно

В установі зазначають, що через війну в багатьох людей знищено або ж пошкоджено документи на право власності. У той же час для того, щоб отримати відшкодування за зруйноване житло, необхідно їх відновити.

У Мінреінтеграції наголошують, що дублікати матимуть таку ж юридичну силу, що й оригінал.

Як відновити документи на право власності

У разі втрати документу на право власності, громадянину видається дублікат втраченого або зіпсованого документа. Для того, щоб його отримати існує три варіанта.

Варіант 1

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене до 2003 року, то для отримання дубліката правовстановлюючого документа потрібно звернутись: до нотаріуса, який видав цей документ; нотаріального архіву; посадової особи органу місцевого самоврядування; або ЦНАП.

Варіант 2

Якщо право власності на нерухоме майно оформлене після 2003 року, то інформацію про право власності людина може отримати з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно: самостійно; через нотаріуса; або ЦНАП.

Варіант 3

У випадку, якщо заявник не оформив право власності на нерухоме майно або немає можливості отримати дублікати правовстановлюючих документів, необхідно звернутись до суду для встановлення права власності на нерухоме майно.

Якщо у вас виникли проблеми з відновленням документів, звертайтесь на гарячу лінію безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103.

Тим часом українці отримають компенсацію за зруйноване житло. Президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон. Детальніше – читайте тут.

Exit mobile version