У Пенсійному фонді України розповіли про оновлений перелік пільг з оплати житлово-комунальних послуг: хто та в якому розмірі може їх отримати у 2023 році

У Пенсійному фонді України розповіли про оновлений перелік пільг з оплати житлово-комунальних послуг, що кремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї. За повідомленням Proslav до таких пільг належать, зокрема, пільги з оплати: житла (квартирна плата, плата за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком; комунальних послуг (централізоване постачання холодної води, централізоване постачання гарячої води, водовідведення, тепло- та електропостачання, природний газ (в тому числі транспортування, розподіл та постачання), централізоване опалення, вивезення побутових відходів); палива та скрапленого газу. Розповідаємо про алгоритм їх отримання у 2023 році.

Повідомляється, що пільги надаються, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну людину за шість місяців, що передують місяцю звернення, не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (у 2023 році це 3760 грн). Пільга призначається на 12 місяців з місяця, коли таке право виникає.

Пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається у розмірі 100 % знижки надається:

У розмірі 50 % знижки вона надається:

У розмірі 25 % знижки пільга на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу у грошовій формі, з урахуванням середньомісячного доходу надається дітям війни.

Зауважте, що якщо дохід сім’ї пільговика перевищує той, що дає право на пільгу, – людина (представник пільгової категорії) може звернутися за призначенням житлової субсидії.

Exit mobile version