У Переяслав завітає відомий український письменник Юрій Андрухович. Коли та де відбудеться зустріч?

6 квітня 2023 року, до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітає відомий український письменник Юрій Андрухович. За повідомленням сайту закладу зустріч під назвою «Війна та творчість: відверта розмова про майбутнє української літератури та культурну дипломатію» розпочнеться о 13:00 в конференц-залі імені Василя Сухомлинського. Вхід вільний.

Повідомляється, що усі охочі матимуть унікальну нагоду поговорити з патріархом сучасної української літератури про його творчість до та під час війни, культурну дипломатію України, активним учасником якої є автор, про майбутнє української літератури. Цілком можливо, що на їх прохання автор зачитає щось із своїх нових, ще не опублікованих текстів.

Зазначимо, що ще у 1985 році Андрухович співзаснував поетичну групу «Бу-Ба-Бу», яка одною з перших почала відновлювати в українській літературі карнавальні та буфонадні традиції, продемонструвала успішний приклад творення соціокультурного міту. Він є одним із засновників постмодерністської течії в українській літературі. Автор 6 поетичних збірок, 8 збірок оповідань та есе, 7 романів, найактуальніший з яких – «Радіо Ніч» (2020). Лауреат престижних українських та міжнародних премій, таких як Angelus, Премія Віленіци, Премія імені Ганни Арендт, Премія Гейне міста Дюссельдорфа. Також здобув Медаль Ґете.

Творчість Андруховича має значний вплив на перебіг сьогоднішнього літературного процесу в Україні, з його іменем пов’язані перші факти неупередженого зацікавлення сучасною українською літературою на Заході. Врешті, приїзд Юрія Андруховича до Переяслава є подією геть неповсякденною, значимою і вагомою для культурного процесу містаю. Ви точно не маєте права не скористатись цією історичною нагодою.

Подія відбудеться в рамках партнерського проєкту «Відкритий університет» який з 2017 року реалізує Відділ інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю та Наукове товариство студентів, аспірантів і молодих вчених університету. У 2023 році проведення цього проєкту стане можливим ще й завдяки програмі «Мріємо та діємо», що впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX.

Вхід на захід – вільний, проте будемо вдячні за попередню реєстрацію з вказанням прийдешньої дати заходу (06.04.23) та вибором пункту «Захід програми «Центр молодіжних ініціатив»».

Exit mobile version