У Переяславі дітям показали документальний фільм про Михайла Сікорського

13 жовтня 2023 року виповнюється 100 років від народження засновника та сподвижника музейної справи у Переяславі Михайла Сікорського. Напередодні знакової річниці у місті провели пізнавальні заходи, під час яких знайомили дітей з постаттю видатного земляка, передає Proslav.

У Переяславі дітям показали документальний фільм про Михайла Сікорського
У Переяславі дітям показали документальний фільм про Михайла Сікорського

У першому корпусі Переяславського Центру культури і мистецтв відбувся літературно-музичний вечір. Старшокласникам міських навчальних закладів презентували документальну стрічку «Музеї – моє життя. Мій заповіт – мої музеї». Фільм режисера Миколи Мащенка знятий у 2008 році на Національній кіностудії художніх фільмів імені Довженка.

Тематичний захід організували і у дитячому відділі Переяславської публічної бібліотеки. Працівники бібліотеки підготували виставку-персоналію, експозицію якої склали фото різних періодів життя Михайла Сікорського, книги про музеї Переяслава, нариси, путівники та бібліографічні покажчики.

Учні гімназії №2 прослухали розповідь старшої наукової співробітниці Музею українського рушника НІЕЗ «Переяслав» Наталії Заїки, яка свого часу працювала з Михайлом Сікорським і нині продовжує займатися музейною справою.

«Вона пригадала основні віхи із життя і професійної діяльності М. Сікорського, неординарні події, які закарбувалися в її пам’яті, про пошук унікальних експонатів, оточених усілякими неймовірними історіями та легендами», – повідомили на сторінці бібліотеки.

Нагадаємо, У Переяславі відкрили виставку до 100-річчя Михайла Сікорського та презентували присвячені йому видання

Exit mobile version