У Переяславі діє Великодня майстерня: дітей навчають робити писанки та мальованки

Напередодні Великодня у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» традиційно проводять тематичні майстер-класи. Усі охочі можуть власноруч створити оригінальні подарунки для рідних і друзів, а головне – відчути свято, розповідає Proslav.

У Переяславі діє Великодня майстерня: дітей навчають робити писанки та мальованки
У Переяславі діє Великодня майстерня: дітей навчають робити писанки та мальованки

Задля збереження українських звичаїв і традицій працівники НІЕЗ «Переяслав» розпочали проєкт «Великодній дивограй». У затишному просторі заповідника на гостей чекають яскраві атмосферні фотозони.

Маленьким відвідувачам майстри пропонують навчитися писати писанки, розфарбовувати мальованки, створювати великодні композиції та пасхальні серветки у техніці розпису по тканині.

Крім того, наукові співробітники розкажуть про історію українського писанкарства та ознайомлять з національними традиціями Великодня. А після творчих занять на дітей чекають забави з крашанками.

Великодню майстерню вже відвідали маленькі вихованці переяславського дитсадочка «Сонечко» – вони створили свої перші мальованки.

Школярики навчилися працювати справжнім писачком. Учні Переяславської гімназії №4 та Великокаратульської гімназії власноруч виготовили великодній символ, виконавши на своїх писанках орнамент «Вербова гілочка». Старша наукова співробітниця заповідника Наталія Ревега розповіла дітям про різновиди великодніх яєць та легенду про їхнє походження.

Майстер-класи триватимуть до 26 квітня. Взяти участь можна лише за попередньою реєстрацією за телефоном: 093 948 6315

Нагадаємо, у Переяславі відбувся благодійний музичний вечір: з акустичною програмою виступив Віталій Каменюченко.

Exit mobile version