У Переяславі дослідили потреби молоді та обговорили їх у форматі круглого столу в університеті

У п’ятницю, 23 лютого 2023 року, за ініціативи Молодіжної ради Переяславської громади та підтримки Переяславської міської ради та Університету Григорія Сковороди в Переяславі відбувся круглий стіл «Дослідження потреб молоді Переяславщини». У його роботі взяли участь представники студентства, учнівства, волонтери та молодь з числа ВПО. Proslav розповідає усі деталі та публікує резолюцію зібрання.

Як повідомили організатори, метою заходу стало формування дорожньої карти потреби молоді Переяславської громади, яка буде використана для діяльності Молодіжної ради у 2024 році.

Захід модерувала голова  Молодіжної ради Переяславської громади Анна Сахно. На початку зібрання з вітальними словами до учасників звернулися ректор Університету Григорія Сковороди в Переяславі Віталій Коцур й заступниця Переяславського міського голови Оксана Степаненко. Привітавши учасників, вони поділилися досвідом та задекларували свою підтримку молодіжних ініціатив.

Які підсумки опитування молоді Переяславщини?

Заступник голови Молодіжної ради Переяславської громади Максим Левченко ознайомив присутніх із результатами дослідження потреб молоді громади, яке шляхом опитування було проведено у лютому 2024 року.

Як повідомив доповідач, вік 38% респондентів склав 26-30 років, 32% респондентів – 20-25 років, 20% респондентів – 15-19 років, 10% респондентів були старші за 31 рік. 79% опитаних вже нині має роботу, не працює 21%.

«Приємно відзначити що 62% опитаних ведуть здоровий спосіб життя, 38% – ні. 57% опитування долучалися до молодіжної політики в громаді, 43% – ні. 65% декларує, що бере участь у житті громади, впливає на прийняття будь яких рішень. 35% – ні. До заходів неформальної освіти долучався 61% опитаних, 39% опитаних – ні. До збереження та відновлення навколишнього середовища долучаються 89% відсотків опитаних, 11% – ні. 83% опитаних хотіло б взяти участь у всеукраїнських/міжнародних обмінах молоді. 17% – ні. 57% опитаних не вважають наше місто інклюзивним, 43% вважають його таким», візуалізовано поділився результатами Левченко.

Надалі у ході обговорення виокремили актуальні напрямки розмови та роботи: освіта та навчання; зайнятість та кар’єрні можливості; участь молоді у громадському житті; соціальне забезпечення й підтримка молоді; розвиток культурного та розважального середовища; інфраструктура та середовище проживання.

Резолюція зібрання, оприлюднена організаторами:

Програма «Незламна молодь: молодіжні ради» розроблена Українською асоціацією молодіжних рад та втілюється в межах програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Міжнародним республіканським інститутом (IRI).

Нагадаємо, що колектив Переяславської гімназії №1 зібрав понад 30 тисяч гривень для звільнених з полону військовослужбовців, а студент університету Переяслава Владислав Бухов отримав золото на чемпіонаті світу з плавання.

Exit mobile version