У Переяславі підсумували третій сезон Футзальної ліги Переяславщини: визначено переможців та кращих гравців

З 18 грудня 2023 року в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі тривав третій відкритий чемпіонат «Футзальної ліги Переяславщини» сезону 2023-2024 років, який відбувався за його безпосередньої ініціативи та організації. У цьому сезоні за право першості у першій та вищих лігах боролися 10 команд. Грали за коловою системою у два кола. Нині, 25 лютого, в університеті підсумували турнір та нагородили переможців. Як це було, бачили і кореспонденти Proslav.

У Переяславі підсумували третій сезон Футзальної ліги Переяславщини: визначено переможців та кращих гравців
У Переяславі підсумували третій сезон Футзальної ліги Переяславщини: визначено переможців та кращих гравців

З якою метою та за якими правилами проводили турнір?

Традиційно турнір проводили з метою популяризації та піднесення престижу футзалу на Переяславщині, пропаганди здорового способу життя, забезпечення необхідної майстерності гравців для успішного виступу на обласних, Всеукраїнських і міжнародних змаганнях з футзалу та профорієнтації абітурієнтів. Змагання відбувалися згідно з діючими «Правилами гри у футзал ФІФА» у двох лігах: вищій та першій.

Переможець вищої ліги виборював звання Чемпіона «Футзальної ліги Переяславщини». Змагання у вищій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, яка посіла останнє місце автоматично вибувала з вищої ліги в першу лігу.

Змагання у першій лізі проводилися за круговою системою у два кола, при цьому команда, яка посіла 1 місце автоматично переходила у вищу лігу.

Хто нагороджував команди та що говорили гості-промовці:

На початку урочистого нагородження переможців усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять полеглих у російсько-українській війні. Надалі до присутніх звернулися співорганізатори та гості свята:

«Сьогодні ми втретє підсумовуємо футзальну лігу Переяславщини, дуже приємно бачити в залі багато знайомих облич з якими грав особисто. Приємно бачити і молодь, і випускників нашого університету та, сподіваємося, наші майбутні студенти. Дякую вам за те, що ви знаходите в собі сили не лише чекати на перемогу, а й робите усе аби ми здобули її якнайшвидше. Сподіваюсь, колись ми так само відзначимо і десятку, і двадцяту річницю турніру», зазначив проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності університету Василь Дудар.

«Я гордий тим, і бачу якими є українці. Тут на своєму місці, на полі спортивної боротьби ви демонструєте незламність нашого духу, волю до перемоги. Ви – усі ті хто зараз знаходиться тут, вже є чемпіонами. Ви перемогли себе, і маєте велику жагу до волі, до життя, до спорту. Це радує, і тішить нас. З радістю приєднуюсь до таких подій як вболівальник як на футболі, так і на футзалі. Іноді й самому хочеться знову вийти на поле. Бажаю вам майбутніх перемог. Ви – наше майбутнє!», у свою чергу додав міський голова Переяслава Вячеслав Саулко, який, як зауважили організатори, запрошуючи його до слова, у міру можливого й не привертаючи до своєї присутності зайвої уваги, відвідував матчі як вболівальник.

Які результати турніру у першій та вищій лігах?

Після цього перейшли до нагородження, яке проводив декан факультету фізичної культури, спорту і здоров’я, чинний спортсмен Віктор Куйбіда.

У вищій лізі:

У першій лізі:

Поза грамотами та медалями, перші три команди отримали грошові винагороди, пам’ятні статуетки, грамоти, медалі. За третє місце вручили 1000 гривень, друге – 1500 грн, переможцю турніру вручили – 2500 грн. На відміну від минулого року команди самі розпорядяться виграними коштами, імовірно хтось передасть їх на потреби Збройних Сил України.

Також як зазначив головний суддя змагань Петро Коханець головний кубок турніру буде перехідним, знаходитиметься на стенді біля великого спортивного залу університету – разом з пам’ятними світлинами команд, які його здобували у тому чи іншому році.

За підсумками чемпіонату у обох лігах визначали й кращих гравців.

У вищій лізі:

У першій лізі:

Наостанок нагородили спонсорів, партнерів, людей які були причетні до організації тримісячного турніру.

Нагадаємо, що переяславські спортсмени показали гідні результати на Кубку України з легкої атлетики у приміщенні, а переяславська шахістка Ангеліна Мисан стала срібною призеркою чемпіонату Київської області.

Exit mobile version