У Переяславі провели черговий мітинг: які питання хочуть поставити міській владі

У Переяславі втретє провели мітинг з вимогою до влади спрямовувати кошти на потреби військових, передає Proslav.

У Переяславі провели черговий мітинг: які питання хочуть поставити міській владі
У Переяславі провели черговий мітинг: які питання хочуть поставити міській владі

Минулої суботи, 4 листопада, мітингувальники організували пікет під стінами міської ради, публікацію про це можна переглянути за посиланням. Цього разу, 11 листопада, активісти зібралися на центральній площі. Рівно о 12-ій, попри дощ, десять осіб, включаючи одну дитину, вийшли з плакатом «За поребриком від кулі не сховаєшся! Гроші на ЗСУ!»

Ініціювали мітинг переяславки Інна та Анастасія, близькі та родичі яких нині захищають Україну на передовій. Основною їхньою вимогою є, аби влада спрямовувала бюджетні кошти не на благоустрій, а на потреби військових. 

До присутніх звернувся активіст ГО «Стоп корупції» Богдан Тищенко:

– Думаю, наступні дії такі. Ми приходимо на сесію і ставимо питання. Відмазок не буде. Я надішлю на мейл офіційний запит (про звіт наданої допомоги військовим – ред.) від громадської організації при всіх людях. Якщо за 5 днів нам не дадуть відповідь, ми долучимо активістів з інших міст. Я сьогодні був у Борисполі, говорив з людьми, вони приїдуть на сесію.

Окрім звітності, серед інших питань, які учасники мітингу хочуть поставити міській владі, звучали такі: чому виділена допомога не доходить до хлопців, чому командири не здійснюють бойові виходи разом з бійцями тощо.

 Нагадаємо, мер Переяслава Вячеслав Саулко повідомив, що міська рада виділила понад 12 мільйонів для Сил оборони України й продовжуватиме фінансування

Exit mobile version