У Переяславі провели в останню путь бійця 3 ОШБр Олександра Чайку (відео)

У п’ятницю, 9 червня, відбулась церемонія прощання з молодшим сержантом, бійцем 3-ї ОШБр Олександром Чайкою.

У Переяславі провели в останню путь бійця 3 ОШБр Олександра Чайку

Переяславець, захисник України віддав своє життя за територіальну цілісність та державний суверенітет 5 червня 2023 року.

Олександра було призвано до військової служби 18 травня минулого року. Він до останнього подиху був вірним присязі і українському народу. Воїн загинув на 33-му році життя біля населеного пункту Бахмут, за який вже котрий місяць йдуть кровопролитні бої.

Голова громади Вячеслав Саулко виразив слова співчуття рідним та близьким й підкреслив, що вже 66 військових з Переяславської громади поклали свої життя, боронячи Україну.

Побратими із 3-ї ОШБр поряд з могилою Олександра зачитали молитву українського націоналіста:

«Україно, свята мати героїв, зійди до серця мого, прилинь бурею вітрів кавказьких, шумом карпатських ручаїв, боїв славного завойовника батька Хмеля, тріумфом і гуком гармат революцій, радісним гомоном Софійських дзвонів.

Нехай душа моя в тобі відродиться, славою твоєю опроміниться, бо ти, Пресвята, все життя моє, бо ти все щастя моє.

Задзвени мені брязкотом кайданів, скрипом шибениць у похмурі ранки, принеси мені зойки катованих у льохах, у тюрмах і на засланнях.

Щоб віра моя була гранітом, щоб росла завзяттям міць, щоб сміло йшов я в бій, так, як йшли герої за тебе, Свята, за твою славу, за твої святі ідеї.

Щоб помстити ганьбу неволі, потоптану честь, глум катів твоїх, невинну кров помордованих дітей твоїх, величну смерть героїв української нації і тисяч інших незнаних нами, що їх кості порозкидані або таємно поховані.

Спали вогнем життєтворчим всю кволість у серці моєму, страху нехай не знаю я, й не знаю, що таке вагання.

Скріпи мій дух, загартуй волю, в серці замешкай моєму, зрости мене до ясних чинів, в чинах нехай знайду я смерть, солодку смерть у муках за тебе, і розпливуся в тобі та вічно житиму в тобі.

Відвічна Україно: свята, могутня, соборна!»

Слава Україні! Героям слава! Слава Нації! Смерть ворогам! Україна – понад усе!

Дружині Олександра передали його шеврон та прапор 3-ї окремої штурмової бригади, а матері – прапор України від імені Верховного головнокомандувача.

Редакція Proslav висловлює співчуття рідним та близьким Олександра. Вічна йому слава! Слава усім героям, як поклали свої життя за свободу України й тим воїнам, які продовжують звільняти тимчасово окуповані території!

Exit mobile version