У Переяславі прозвітували про результати акції «Пластик рятує життя 2.0.»: ініціатори придбали БПЛА захисникам та закликають долучатися до ще однієї ініціативи

У Переяславі триває збір кришечок на безпілотні літальні апарати (БПЛА) для потреб Збройних Сил у рамках проєкту одеської ГО «Місто Майбутнього – «Пластик рятує життя 2.0.»Його первинним завданням було зібрати 3 мільйони кришечок у якнайшвидші терміни. Спільна співпраця з волонтерами міста Одеса дала вражаючий результат – купівля новенького БПЛА і передача його нашим захисникамрозповіла Proslav координаторка проєкту в Переяславі Марина Калашник, звітуючи про проміжні й вагомі результати збору.

У Переяславі прозвітували про результати акції «Пластик рятує життя 2.0.»: ініціатори придбали БПЛА захисникам та закликають долучатися до ще однієї ініціативи
У Переяславі прозвітували про результати акції «Пластик рятує життя 2.0.»: ініціатори придбали БПЛА захисникам та закликають долучатися до ще однієї ініціативи

За повідомленням Калашник, разом небайдужі переяславці, мешканці сіл громади та жителі студентського містечка Університету Григорія Сковороди в Переяславі зібрали понад 30 кілограм кришечок. Каже, результат проєкту свідчить про активну участь та спільне бажання допомагати Збройним Силам України.Принагідно, місто та Університет Григорія Сковороди в Переяславі внесли до локацій, тому його видно на інтерактивній google-карті.

Принагідно, керівниця проєкту і ініціаторка Марина Калашник дякує своїй команді в особі керівниці відділу інформаційних технологій та зв’язків з громадськістю Оксани Луцик, головою волонтерського відділу Студентської Ради Університету Григорія Сковороди в Переяславі Дані Махмудовій й очільниці команди «Нескорених» Ользі Дризі.

Нині переяславці не лише збирають кришечки, а й втілюють проєкт «Економіка мрії». Чому це важливо та як долучитися?

Наразі переяславці разом із Калашник продовжують працювати в рамках проєкту «Економіка мрії» і збирають вторинну сировину. Його мета –перетворювати різноманітні матеріали, зокрема пластик, картон, поліетилен, метал та інше на допомогу нашим захисникам. Себто речі які колись втратили свою цінність нині отримують другий шанс завдяки одеситам, переяславцям та всім однодумцям. 

«Ми маємо спільних друзів та партнерів, які надали нам безкоштовне приміщення, де ми створили сортувальню та склад. Тут ми відсортовували сировину та передавали її підприємствам, які надавали нам ресурси для закупівлі тактичного обладнання для наших військових. Пройшовши цей неймовірний шлях, ми розуміємо, що це лише початок. Ми спостерігаємо за тим, як інші міста та громади, включаючи селища Херсонщини, приєднуються до нашої ініціативи. Наш шлях веде нас до масштабування соціального проекту «Економіка мрії» та створення соціального підприємства Recycling Dream», – кажуть волонтери додаючи, що їх метою є перетворення сміття на допомогу в кожному місті та селищі України, створюючи багато робочих місць для ветеранів війни та тих, хто постраждав від неї. Таким чином хочуть очистити нашу землю від різноманітного сміття та залишків «узкого міра». Подальше підприємство планує працювати на самозабезпеченні, розвиваючись та генеруючи ресурси для закриття різних потреб Збройних Сил України.

Також ініціатори підкреслюють, що першим напрямком, який їх цікавить є збір коштів на FPV дрони, євакуаційні багі та MINIHIMARS. Поза тим, волонтери відкриті до нових ідей та співпраці з усіма, хто поділяє їх місію. Наразі збирають такі речі та предмети:

«Найкраще, якщо все буде розсортоване за видами; упаковка повинна бути чиста та суха: вимита з-під соку, олії, молока, інших залишків їжі. максимально компактна, стиснута; супер, якщо кришки будуть надані окремо», – кажуть представники переяславської гілки проєкту й нагадують, що є основним пунктом збору є мультмагазин «Студент+».

У Переяславі прозвітували про результати акції «Пластик рятує життя 2.0.»: ініціатори придбали БПЛА захисникам та закликають долучатися до ще однієї ініціативи

Як декларують активні й екосвідомі переяславці виручені кошти від сортування та здачі «сміття» буде спрямовуватися на потреби Збройних Сил України, зокрема збори для переяславців які перебувають на лінії фронту. За запитом допомагатимуть внутрішньо-переміщеним особам, підтримуватимуть реалізацію місцевих ідей та проєктів щодо покращення суспільних місць їх облагородження, встановлення контейнерів для сортування сміття та інше. За мету поставили й запровадження уроків еко-свідомості, навчання сортуванню й переробці сміття реалізацію проєктів щодо екологізації міста Переяслава та сіл громади, які братимуть участь у проекті «Економіка мрії». У планах вихід на самозабезпечення переробної станції, створення робочих місць.

Куди приносити кришечки та вторинну сировину?

Зголошуйтесь до акції, допомагайте війську – лише спільними зусиллями ми створимо своє майбутнє!

Нагадаємо, Переяславська громада отримала генератори від Товариства Червоного Хреста: де їх використовуватимуть.

Exit mobile version