У Переяславі розписують Просвітницький центр: до маленької історичної події можуть долучитися усі охочі містяни і гості краю

Як учора так і сьогодні, 3 червня, у Процвітницькому центрі Переяслава, яким опікується активіст та краєзнавець Микола Богатир відбувається маленька історична подія – «Мистецька толока».  Це проєкт громадської ініціативи «Корінь нації» завдяки якому стіни заграють барвами опішнянського розпису який пішов з Полтавщини. З історії знаємо, що колись Переяслав входив до Полтавської губернії.

У перший день акції Proslav побував на місці події та нині розповідає чому вам теж варто долучитися до цієї прекрасної ініціативи – початок гуртівні о 14:30.

Як розповів нам Микола Богатир, протягом двох місяців у просвітницькому центрі йдуть ремонтні роботи. Як реченець до кінця робіт визначили підготовку до обласного заходу «Голос кобзарів», який анонсують незабаром. Наразі у закладі за кошти міської влади було замінено чотири пакети вікон, розпочато роботу виставкової зали. Нині ж це виключно мистецька акція, куди, станом на вчора, долучилися 32 волонтери геть різних людей – військові, представники творчих спілок, представники влади, екологи тощо. Подекуди люди віднаходили хоча б 20 хвилин аби долучитися до цієї історії.

«Керівником проєкту є місцева художниця з Переяславського центру культури і мистецтв Євгенія Демченко, яка є автором стінопису «Наш Переяслав» який могли бачити гості нашого центру. Усі стіни готувалися за її чітким олівцевим ескізом, нині ж, геть не маючи досвіду, люди можуть прийти і розмальовувати визначені фрагментики за кольорами які поєднуються у цілісну картинку. Хочемо аби цей просвітницький центр, а надалі своєрідний краєзнавчий музей працював», – додає Богатир.

Подивіться яку красу творять наші земляки:

«Це важливо, бо таким чином ми показуємо що тут відбуваються заходи і ми можемо зберегти цю будівлю. Коли буде встановлений пам’ятник Михайлові Сікорському то менше ризиків того, що на цій території буде зруйнована ця будівля», – не під запис діляться своєю думкою деякі учасники процесу.

Рекомендуємо, за можливості, неодмінно долучитися до «Мистецької толоки» у Просвітницькому центрі. Тут Ви отримаєте заряд позитивних емоцій та зробите історичну, важливу та корисну справу. З 16:00 тут вас чекатиме гарна компанія, приємна музика, смаколики з кавою, світ мистецтва від душі та вир творчої фантазії. Врешті, тут роблять те, чого не можна вдома – розмальовують стіни.

Exit mobile version