У Переяславі розпочалося будівництво нового укриття у гімназії №5 – КОВА

На Переяславщині слідують обласному, загальноукраїнському тренду й продовжують створювати умови для безпечного навчання дітей. Зокрема, в Переяславській гімназії № 5 зводять нове протирадіаційне укриття. За повідомленням Київської обласної військової адміністрації у Telegram вже підготовлено котлован для виконання бетонування. Нове укриття розраховане на 200 людей, передає Proslav.

У Переяславі розпочалося будівництво нового укриття у гімназії №5 - КОВА
У Переяславі розпочалося будівництво нового укриття у гімназії №5 – КОВА

«Будівництво споруди дасть можливість повноцінного очного навчання в одну зміну всього закладу з урахуванням використання також найпростішого укриття, яке функціонує зараз. Крім того, нове укриття може використовуватися в разі потреби населенням мікрорайону», – йдеться у повідомленні.

Загалом у закладах освіти Київщини облаштували вже понад 1200 об’єктів цивільного захисту та укриттів. Вони розраховані на одночасне перебування майже 270 тис. людей. У близько 900 школах та садках укриття облаштували протягом останніх двох років. У вересні оновлені укриття запрацювали в закладах освіти Гатненської, Вишневої, Білогородської, Петрівської громад.

Нагадаємо, впродовж кількох днів на Бориспільщині будуть проводитись планові безпекові заходи.

Exit mobile version