У Переяславі відбувся мітинг до Дня Героїв Небесної Сотні (фото)

Сьогодні, 20 лютого, у Переяславі поблизу пам’ятного знаку учасникам ООС відбувся мітинг до Дня Героїв Небесної Сотні. Містяни зібрались, щоб вшанувати пам’ять тих, для кого Україна, Свобода та Гідність були понад усе, інформує Proslav.

Той день Революції Гідності став найкривавішим. Протестувальники були оточені силовиками, підвладними президенту-втікачу Януковичу. Й хоча люди, озброєні лишень дерев’яними щитами, бруківкою та коктейлями Молотова, намагались піти у наступ.

Проти них виступили добре озброєні силовики, а на дахах чатували снайпери. Однак, це не спинило Героїв, об’єднаних спільними інтересами та цінностями.

У той день Україна втратила найкращих своїх синів, однак отримала шанс врятувати свою Незалежність та змінити хід історії в бік євроінтеграції.

«Тоді прямо з Майдану тисячі добровольців відправились на фронт захищати суверенітет Батьківщини. У них не було й хвилини сумніву за що вони борються. Так само й зараз. Сотні тисяч вірних синів та дочок України продовжують відстоювати нашу Незалежність», – написав голова громади Вячеслав Саулко на своїй фейсбук-сторінці.

Найстаршому Герою, Івану Наконечному, виповнилось 82 роки, наймолодшому, Назарієві Войтовичу – лише 17. Усіх на Майдані об’єднувало бажання жити у вільній країні. Їх жертви не були даремними.

«У нас немає морального права скласти руки й здатись, адже це означатиме, що жертви, яких зазнав наш народ, були марними. Тримаємо стрій! Продовжуємо боротьбу!» – додав він.

Вічна пам’ять та слава усім, хто поклав своє життя за Україну! Слава Героям Небесної Сотні!

«Не вірила, поки не побачила списки», – мама переяславця Данила Чеботарьова повідомила про повернення сина з полону.

Exit mobile version