У Переяславі відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного (фото та відео)

Учора, 21 лютого, у Переяславі відбулось відкриття другого корпусу художньої школи імені Петра Холодного, розповідає Proslav. На церемонії були присутні почесні гості, серед яких голова громади Вячеслав Саулко, начальник відділу культури і туризму Валентин Шуткевич та заступниця міського голови Оксана Степаненко.

У Переяславі відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного (фото та відео)
у Переяславі відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного

«Сьогодні ми відкриваємо другий корпус нашої художньої школи. Це приміщення знаходиться в комунальній власності Переяславської громади, тому ми прийняли рішення про виділення його для навчання дітей. Працюємо для людей та для найдорожчих – наших діток», – сказав голова громади Вячеслав Саулко.

У Переяславі відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного (фото та відео)

Новий корпус знаходиться за адресою Покровська, 49. Відмітимо, що поруч із закладом підготовлене укриття, куди у разі повітряної тривоги зможуть спускатись учні художньої школи.

У Переяславі відкрили другий корпус художньої школи імені Петра Холодного

«Для нас це дуже важлива подія. Мрія про розширення була давно. Хотіли добудувати приміщення до основного корпусу, але, на жаль, війна змінила наші плани. Валентин Шуткевич запропонував оглянути це приміщення, яке здавали в оренду. Коли я його оглянула – зрозуміла, що тут має бути художня школа», – ділиться подробицями директорка закладу Ірина Кузьмицька.

Зокрема, вона розповіла, що в основному корпусі школи є три аудиторії, в якій займається 110 дітей. Всі заняття проводяться у другу зміну. У зв’язку з відсутністю простору, заняття доводилось проводити навіть у коридорі.

Директорка додає, що у майбутньому бачить розвиток художньої школи із відродженням народних ремесел.

«Планую, що надалі ми навчатимемо дітей ще й кераміці, розпису та різьбі. Таким чином будемо відроджувати народні ремесла. Це, на мою думку, дуже важливо. Бо ми, українці, вже заявили про себе як про націю мужню і сильну. А коли переможемо, то покажемо на весь світ, що ми нація духовна, зі своєю самобутньою цікавою національною культурою», – підсумувала Кузьмицька.

Тим часом у Переяславі встановили прапор України з траурною стрічкою на місці пам’ятника «возз’єднання» України з росією. Який вигляд має центральна площа міста – у нашій публікації.

Exit mobile version