У Переяславі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого ми вшановуємо учасників бойових дій на території інших держав, віддаємо шану усім тим, хто з честю та гідністю виконав свій військовий обовʼязок у різний час, у різних державах. Гірко визнавати, але українцям знову довелося стати на захист, але вже своєї Батьківщини від посягань сусідньої держави. 

Сьогодні у парку імені Григорія Сковороди поруч з пам’ятним знаком воїнів Афганістану відбувся мітинг присвячений 34-й річниці виведення військ з території Республіки Афганістан.

“15 лютого 1989 року останній радянський солдат залишив афганську землю. Через цю безглузду війну пройшли 700 тисяч чоловік. І серед них 30% були українці. 15 тисяч воїнів загинуло у радянсько-афганській війні. Статистика свідчить: 160 тисяч наших співвітчизників, українців, брали участь у цій війні. 3360 не повернулися; з них 3280 загинуло, а 80 пропало безвісти чи потрапило в полон. Понад 8 тисяч були поранені, 3560 стали інвалідами. 550 вдів. 711 сиріт. Такий рахунок Афгану.” – нагадувала ведуча заходу Марина Криворот. 

“Ми пам’ятаємо 24 лютого, коли воїни-афганці сформували перший загін оборони, отримали зброю і не дивлячись на свій вік стали на оборону рідного міста. Ви показали приклад молоді.” – говорив на заході міський голова Вячеслав Саулко.

У минулому році команда proslav зняла документальний фільм про спогади учасників афганської війни:

«Афганістан: ціна чужої війни»: фільм спогад про земляків воїнів-інтернаціоналістів

Пропонуємо переглянути фоторепортаж із сьогоднішнього мітингу:

Exit mobile version