У Переяславі запрацювала мобільна аудіовізуальна студія «Контента»: там молодь може безкоштовно записувати пісні й подкасти

У Переяславі розпочала роботу мультифункціональна студія для роботи зі звуком та відео від ГО «Культурна платформа Закарпаття» та ЮНІСЕФ Україна, повідомляє Proslav.

У Переяславі запрацювала мобільна аудіовізуальна студія «Контента»: там молодь може безкоштовно записувати пісні й подкасти
У Переяславі запрацювала мобільна аудіовізуальна студія «Контента»: там молодь може безкоштовно записувати пісні й подкасти

У молодіжному центрі «Зустріч», який діє на базі Переяславського центру культури і мистецтв, 21 березня відбулося офіційне відкриття безплатної мультифункціональної мобільної аудіовізуальної студії «Контента».

Це друга з 20 студій, розроблених ГО «Культурна платформа Закарпаття» спільно з ЮНІСЕФ Україна, які відкриють у різних громадах країни протягом 2024 року.

– Чому саме в молодіжному центрі? Бо молодь – це найкреативніша спільнота, – сказав завідувач молодіжного центру Андрій Іващенко. – Всі сучасні тренди в розрізі творчості придумала молодь. Кожна молода людина може створити культурну або мистецьку цінність, але треба від чогось відштовхнутися. Потрібні ресурси, але не скрізь вони є. І от завдяки нашим партнерам ці ресурси їдуть навіть у маленькі міста і села, бо там є люди, які хочуть і можуть це робити.

На відкриття студії завітало багато переяславської молоді: учнів мистецьких навчальних закладів, місцевих вокалістів та музикантів, школярів і студентів. До них звернувся ректор Університету Григорія Сковороди у Переяславі Віталій Коцур:

– У нас навчається дуже талановита молодь. Щоразу під час вступу я помічаю багато студентів, які мають талант, але вони соромляться, іноді їм важко адаптуватися. І коли ти даєш цьому таланту можливість розкритися – це найприємніше. Велике моральне задоволення отримуєш, коли твій випускник стає відомою особистістю. Ця студія – класна можливість для розвитку. Згадую, як колись ми з братом крутили примочки до електрогітари і це було дуже цікаво. В музичну сферу не пішли, але приємні спогади залишились.

У студії молодь зможе безкоштовно проводити індивідуальну студійну роботу, групові заняття та лекції, записувати вокал і музичні інструменти, знімати відеоблоги й подкасти.

Функціональні можливості студії «Контента»:

Вдячність партнерам від імені міської влади висловив начальник відділу культури Валентин Шуткевич:

– Дякуємо за можливість реалізувати наші творчі амбіції та плани. У вас є технічна змога, а в нашому місті багато талановитих людей, яким це стане в нагоді. Я сам певний час працював у студії звукозапису і коли побачив це оснащення, піймав себе на думці: як круто було б у свою відпустку засісти тут на тиждень і щось створити. Виготовлення аудіовізуального контенту в сучасному світі – це необхідність. Все зав’язано на соцмережах. В Університеті культури навіть відкрили факультет Тік-Току.

У «Контенті» підлітки та молодь зможуть реалізовувати своє право на самовираження, розвивати власні проєкти та досліджувати українську музичну традицію.

Студія працюватиме за графіком молодіжного центру «Зустріч», тож молодь Переяслава зможе безплатно скористатись усім обладнанням у його робочий час: з понеділка по суботу з 09:00 до 19:00.

Нагадаємо, у Переяславі відкрили оновлений молодіжний центр «Зустріч»: ремонт у ньому зробили за грантові кошти.

Exit mobile version