У Переяславській громаді пролунав «Останній дзвоник»: скільки медалістів та як буде проводитись НМТ

Навчальний рік 2022-2023 років був одним з найскладніших, навіть у порівнянні з «ковідним» періодом. Постійні повітряні тривоги, змішаний режим навчання, відсутніх повноцінних укриттів. Це одні з небагатьох чинників, які впливали на здобуття знань юних українців.

Сьогодні, 31 травня, Proslav побував на урочистому заході у ліцеї імені Івана Мазепи. Випускники традиційно були одягнені у мантії. А директор навчального закладу Олександр Батрак наголосив на важливості подальшого життєвого вибору учнів, на підтримці Сил оборони України, патріотизмі та неспинної праці у розбудові держави.

Ліцеїсти станцювали випускний вальс та провели останній урок у стінах навчального закладу.

Також Proslav поспілкувався з начальником відділу освіти Переяславської громади Петром Ярмоленком щодо проведення цьогорічних «Останніх дзвоників» та організації НМТ.

Як відбувалось проведення «Останніх дзвоників»

«Сьогодні, 31 травня, відбулись «Останні дзвоники». Виходячи з безпекових питань і згідно воєнного стану, ми (відділ освіти – ред.) дали рекомендації провести урочистості більш «камерно» із залученням якомога меншої кількості людей. Навіть без запрошення почесних гостей», – зауважив Петро Миколайович.

Такі заходи проводились, в основному, для випускних класів. Наприклад, ліцей імені Володимира Мономаха провів «Останній дзвоник» для трьох 11-их класів у Будинку художньої творчості дітей юнацтва та молоді.

«По іншим навчальним закладам: урочистості відбувались дуже швидко та з невеликою кількістю людей. Без гучного святкування, промов і тому подібного», – підкреслив освітянин.

Петро Миколайович повідомив, що наразі у Переяславській громаді 184 випускника з шести 11-их класів (по три класи у ліцеях Івана Мазепи та Володимира Мономаха). Загалом учні отримали 11 золотих та 2 срібних медалі. Урочисте вручення відбудеться у сесійній залі Переяславської міської ради на День Конституції України.

«Загальноміського великого заходу проведення випускного, як у нас відбувалось раніше, не буде», – повідомив він.

За словами начальника відділу освіти, наразі нараховується 397 дев’ятикласників по всіх гімназіях громади (міські та сільські). На п’ять сільських навчальних закладів – 40 випускників 9-го класу.

Проведення Національного мультипредметного тесту

За його словами, Національний мультипредметний тест буде проводитись з 5 по 23 червня.

«З 26 травня у персональному кабінеті кожного випускника є інформація із запрошенням, в якому написано місце проведення. Цього року ми збільшили кількість обладнаних робочих місць з 50-ти до 60-ти. Сесії будуть проводитися у дві зміни декілька днів», – сказав Петро Ярмоленко.

Освітянин зауважив, що цього року також збільшився час для складання НМТ – 180 хвилин. Це нерегламентований час, який минулі школярі можуть витратити, як вважають за потрібне.

«Три предмети вони (випускники – ред.) здають одночасно. Два предмети без альтернативи вибору: українська мова та математика. Третій – на вибір», – уточнив начальник відділу освіти.

Нагадаємо, у Переяславській художній школі імені Петра Холодного відлунав випускний: цьогоріч заклад закінчило 19 учениць. Фото з урочистого заходу – дивіться у нашому матеріалі.

Exit mobile version