У Переяславській громаді відзначили Водохреща (фото та відео)

Сьогодні, 19 січня, в Україні відзначають велике церковне свято – Хрещення Господнє, або ж, як іменують це свято в народі, Водохреща. Цим православні завершували цикл різдвяно-новорічних свят богослужіннями, масштабними купаннями та святкуваннями.

У Переяславі відзначали це свято на березі річки Дніпро поруч з готельно-ресторанним комплексом Любокрай. Тут було освячення води духовенством ПЦУ, а також охочі могли зануритися у крижану ополонку. Як це було, можете переглянути у відео, яке підготував proslav:

У Переяславській громаді відзначили Водохреща

На місці подій були представники поліції, медичної служби та ДСНС з пересувним пунктом обігріву, а також водолази, які забезпечували безпеку. Також всіх охочеш частували чаєм, канапками та пиріжками.

У селі Гайшин відзначення відбувалося на березі річки Трубіж. На заході лунали колядки від вокального ансамблю української пісні «Калиновий цвіт» села Гайшин, частували жителів та провели збір коштів для ЗСУ.

У селі Дем’янці після освячення води місцевим священником ПЦУ, народний аматорський ансамбль української пісні «Дем’янчанка» Дем’янецького сілького будинку культури (керівник Владислав Брик) дарували пісні для жителів села. 

Exit mobile version