У Переяславській громаді встановлять 35 електроопор: це необхідно для нового заводу

Позачергова сесія Переяславської міської ради VIII скликання сьогодні, 28 вересня 2022 року, надала дозвіл товариству з обмеженою відповідальністю «ЛІМЕРІ» на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення 35 земельних ділянок під опорами ЛЕП-10 кВ орієнтовною площею 0,0140 га. 

У громаді встановлять 35 електроопор: це необхідно для нового заводу на Переяславщині

За повідомленням ProSlav на них встановлять платний земельний строковий сервітут – право користування землею, яке забезпечує іншому землекористувачеві можливість користування нею з певними обмеженнями. Там розміщуватимуть, будуватимуть, експлуатуватимуть та обслуговуватимуть будівлі й споруди об’єктів передачі електричної та теплової енергії на території Переяславської МТГ.

«Нині в Ташанській громаді (на території Малокаратульського старостинського округу) будують завод з переробки насіннєвих сільськогосподарських культур. Енергозабезпечення цього об’єкту проводитиметься, зокрема, від підстанції поблизу нашого «Точмашу». Опори загалом займуть 140 квадратних метрів» – пояснив головний архітектор міста Петро Пурденко та додав, що до бюджету виконавець сплачуватиме близько 2 тисяч гривень на рік. 

Слід уточнити, що остаточне уточнення площі земельних ділянок буде проведено після виготовлення проєкту землеустрою. На це ТОВ «ЛІМЕРІ» має півроку, після чого його буде подано на розгляд та затвердження Переяславської міської ради.

Поза тим сьогодні стало відомо про те, що капітальний ремонт вулиці Гетьмана Івана Сулими обійдеться Переяславу у понад 3 мільйони гривень.

Exit mobile version