У Переяславській громаді змінили графік шкільних канікул: чи підуть діти на осінній відпочинок

Законом Про загальну середню освіту визначено, що загальний термін канікул протягом навчального року має становити не менше 30 днів. А от коли відправляти учнів на канікули, визначає місцева влада та керівництво шкіл. Коли відпочиватимуть від навчання діти у Переяславській громаді, повідомляє Proslav.

Кожен регіон України і навіть місто може мати власний графік осінніх шкільних канікул. Дати відпочинку учнів при цьому можуть змінювати через війну та проблеми в енергетичній сфері. Так, у Переяславській громаді школярі не підуть на осінні канікули, натомість зимові триватимуть довше. Однак графік ще може змінитися, розповів начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро Ярмоленко:

– Поки дозволяє безпекова і енергетична ситуація, будемо максимально проводити навчання. Відтак зимові канікули триватимуть три, а, можливо, й чотири тижні. Для першокласників передбачені додаткові канікули. Зазвичай, ми планували їх на лютий, але цього року поставимо тоді, коли мали бути осінні – з 23 по 27 жовтня. Втім наголошую, це не остаточно, все залежить від ситуації в області.

Отже, на даний момент осінні канікули, заплановані на період із 23 по 27 жовтня, скасували. Зимові канікули, попередньо, триватимуть з 25 грудня 2023 року по 19 січня 2024 року.

Також Петро Ярмоленко зауважив, що учні Переяславської початкової школи та ліцею імені Володимира Мономаха, як і планувалося, повернуться до своїх навчальних закладів наприкінці жовтня – ремонтні роботи в укриттях майже завершили. А з 1 листопада учні знову зможуть харчуватися у шкільних їдальнях.

Нагадаємо, У Переяславі розпочалося будівництво нового укриття у гімназії №5 – КОВА

Exit mobile version