У Переяславській міській раді проголосували за виділення 1 млн грн на закупівлю необхідного обладнання для однієї з бригад ТрО

У четвер, 21 березня, під час чергової сесії Переяславської міської ради розглядалось питання виділення з міського бюджету 1 мільйона гривень для забезпечення потреб однієї з бригад територіальної оборони, інформує Proslav.

Керуюча справа виконкому, заступниця міського голови Тетяна Гич розповіла про запропоновані зміни до Комплексної програми забезпечення організації заходів та робіт з територіальної оборони місцевого значення в межах Переяславської громади на 2024 рік та фінансової підтримки на матеріально-технічне забезпечення Сил територіальної оборони у 2024 році.

За її словами, за допомогою до міської ради звернулася військова частина, службу в якій проходять жителі Переяславської громади. Їм потрібен 1 мільйон гривень на закупівлю:

Рішення про передачу міжбюджетного трансферту в розмірі 1 мільйон гривень у вигляді субвенції з місцевого бюджету до державного раніше було підтримано одноголосно під час засідання виконавчого комітету.

А вже на засіданні міської ради 21 березня депутати його затвердили, проголосувавши 24 голосами «За».

Яка ситуація з 137-м ОбТрО

Водночас присутні у залі місцеві депутати поцікавилися, чи буде надаватися допомога місцевому 137-му ОбТрО. На що пані Гич зазначила, що керівництво батальйону тільки напередодні ввечері звернулося щодо виділення коштів.

Внаслідок чого, воно перенесеться на наступне засідання сесії. Скоріш за все, за словами Тетяни Олексіївни, буде скликатися позачергове засідання міської ради.

Також у сесійній залі порушили питання щодо буцімто примусового виселення особового складу 137-го ОбТрО з однієї з комунальних будівель міста. На це відповів міський голова Вячеслав Саулко. Він зазначив, що впродовж тривалого часу до ради звертаються мешканці з проханням відреагувати на це.

Однак, за словами Вячеслава Володимировича, мова не йде про примусове звільнення приміщення, а постійно триває діалог між представниками місцевого самоврядування та керівництва батальйону. Він пообіцяв, що невдовзі приймуть рішення, яке задовільнить, як військових, так і цивільне населення.

Нагадаємо, у Переяславі видалять 11 аварійних дерев, з них 7 – біля стадіону.

Exit mobile version