У Переяславську публічну бібліотеку передали 189 книг на майже 50 тисяч гривень

У Переяславську публічну бібліотеку передали 189 книг на майже 50 тисяч гривень

У Переяславську публічну бібліотеку передали 189 книг на майже 50 тисяч гривень

У середу, 27 березня, до Переяславської публічної бібліотеки передали партію з 189 книг на суму 49 867,37 гривень, інформує Proslav.

У Переяславську публічну бібліотеку передали 189 книг на майже 50 тисяч гривень
У Переяславську публічну бібліотеку передали 189 книг на майже 50 тисяч гривень

Переяславська публічна бібліотека отримала партію книг з обласного фонду

Віктор Васильович Шеремета, який й привіз літературу, розповів для нашого видання, що книги отримали бібліотеки у Дівичківській та Переяславській громадах. Надалі у планах передати друковані видання до закладу у селі Циблі.

Він розповів, що частину книг вдалося отримати з обласного фонду, а в цілому – завдяки сприяння держави, обласної ради й Київської ОВА. Зі 189 переданих книг, багато патріотичної, пізнавальної та історичної літератури.

«Звичайно наші фонди потребують оновлення. За ці роки ми поновлюємося виключно за рахунок здобуття перемог у грантових проектах. Як ви бачите, у нас є англомовна література. Готуються також польська та німецька полиці літератури. Нові книги – це звичайно велика радість, як для бібліотекарів, так і для читачів», – розповіла директорка Переяславської публічної бібліотеки Тетяна Майстренко.

Також Тетяна Миколаївна зазначила, що з початком повномасштабного вторгнення зросла кількість відвідувачів бібліотеки. Зокрема, велику зацікавленість проявляють внутрішньо переміщені особи.

«Був такий випадок, коли відвідувачка зайшла й попросила допомоги. Ми всі спочатку перелякалися. А виявилося, що вона хотіла отримати книгу, яка б відволікла б її від новин», – розповіла вона й подякувала Віктору Васильовичу за підтримку бібліотеки.

Інформаційна обізнаність українського суспільства особливо важлива під час великої війни

Депутат облради Шеремета зазначив, що інформаційна обізнаність українського суспільства особливо важлива під час великої війни. Оскільки, за його словами, ворог сильно працює над власною пропагандою й тому, Україна має бороти усі їхні наративи виключно правдою. А вона міститься у відповідних книгах.

«Керівництво міста висловлює вам подяку за те, що ви не забуваєте та сприяєте розвитку бібліотечної справи. Це наша спільна справа в тилу у напрямку розвитку культури. Оскільки, як-то кажуть, спочатку працює пропаганда, а потім фізично заходять війська», – звернувся начальник відділу культури Переяславської міської ради Валентин Шуткевич.

Тетяна Миколаївна зауважила, що одне з перших, що роблять росіяни, зайшовши на окуповані території – знищують бібліотеки. Тому, за її словами, в Україні потрібно зробити так, щоб такі заклади існували, процвітали й поповнювалися новими книгами.

Важливо, щоб вивченням української літератури займалися дітки

Валентин Сергійович розповів, що розподілення книг має відповідне збалансування й місцеве самоврядування не минає увагою бібліотеки в селах.

«Звичайно, є багато проблем з приміщеннями. І ось буквально сьогодні (27 березня – ред.) ми повернулися із села Гайшин. Планується переїзд бібліотеки у приміщення, яке знаходиться поряд аби покращити елементарні умови роботи бібліотекара», – зазначив Шуткевич.

Особливо, за словами директорки бібліотеки, важливо, щоб вивченням української літератури займалися дітки. Оскільки, саме їм випаде на долю відбудова та розвиток нашої держави.

Пані Майстренко висловила сподівання, що у Переяславській громаді, з часом, з’явиться сучасна й функціональна бібліотека, якою зможуть пишатися жителі, а гості будуть із захопленням розповідати про неї у себе вдома. Принагідно вона вчергове подякувала міській та обласній радам за сприяння та допомогу у роботі закладу.

Нагадаємо, переяславська бібліотека поповнилася новими англомовними книгами для дітей і дорослих.

Exit mobile version