У воєнний час це правопорушення прирівнюється до диверсійних дій: рятувальники закликають жителів Переяславщини не випалювати суху траву

Щороку з настанням весни люди починають активно випалювати суху траву, очерет, чагарники, тощо. На превеликий жаль, масштаби і наслідки пожеж, спричинених спалюванням сухостою, з року в рік демонструють жахливу статистику.

У зв’язку з цим, начальник ВОПР Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області, полковник служби цивільного захисту Сергій Лисенко звертається до мешканців Переяславщини з проханням бути відповідальними і не випалювати суху рослинність.

«У період воєнного стану в державі посилена відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків. Працівниками Бориспільського РУ ГУ ДСНС України у Київській області проводяться рейдові відпрацювання населених пунктів Переяславщини щодо виявлення осіб, які порушують встановлені законодавством вимоги правил пожежної безпеки в Україні та здійснюють самовільне випалювання рослинності або її залишків», – зазначає Лисенко.

Наголошується, що:

Пам’ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту і неконтрольоване поширення вогню. Крім того, це справжнє лихо для звірів, птахів, комах і рослин. А дим від горілого листя – дуже шкідливий для здоров’я людини. Подбаймо про свої життя і природу разом!

Нагадаємо, що за минулу добу на Переяславщині сталось два загорання трав’яного настилу.

Exit mobile version