Учені назвали ТОП-10 найстрашніших фільмів жахів 2000-х років

Учені в рамах спеціального проекту Science of Scare («Мистецтво страху») вирахували, який фільм жахів об’єктивно є найстрашнішим, окресливши добірку з 10 найменувань найстрашніших фільмів жахів 2000-х років, пише Proslav посилаючись на Daily Mail.

Повідомляється, що кожному з 250 людей, які брали участь в експерименті, було підключено датчик який фіксує частоту ударів серця. Як пояснили фахівці, високий пульс показує, що у людини зростає збудження і з’являється страх, що можна вважати невід’ємними складовими інстинкту «бій чи біжи».

Які фільми жахів вчені назвали найстрашнішими?

«Сіністер» (Sinister, 2012)

Фільм жахів режисера Скотта Дерріксона, у якому зіграли Ітан Гоук, Вінсент Д’Онофріо і Джеймс Ренсон. За сюжетом, разом з родиною автор детективів поселяється в невеликому містечку, в будинку, де майже рік тому відбулась дуже страшна трагедія – були вбиті всі мешканці. Письменник випадково знаходить відеозаписи, які є ключем до таємниці злочину. Але ніщо не дається задарма: в будинку починають відбуватися жахливі речі і тепер під загрозою життя його близьких. Вони зіткнулися з чимось, від чого немає порятунку…

Sinister Official Trailer #1 (2012) - Ethan Hawke Horror Movie HD

«Астрал: Онлайн» (Host, 2020)

Це великобританський фільм жахів та містики 2020 року. За сюжетом під час карантину група друзів вирішує влаштувати спіритичний сеанс через Zoom за допомогою спеціально запрошеного для цього медіума. Після початку сеансу в реальному світі кожного з учасників починають відбуватися дивні події. Якийсь всесильний дух, який одночасно існує в кількох просторах – впливає на їх життя. Натовп демонів з іншого світу, що проник через інтернет в реальний світ або інтернет — це і є потойбічний світ, де мешкає зовсім новий вид духів. Або все це – кривава гра нового секретного алгоритму «Великого брата» з людиною. У чому причина того, що відбувається – доведеться з’ясувати учасникам сеансу ціною власного життя.

Астрал: Онлайн - офіційний трейлер (український)

«Паранормальні явища» (Skinamarink, 2022)

Це фільм жахів канадського виробництва, що вийшов у 2022 році. Головні герої – молода пара, яка з переїздом до нового будинку починає стикатися з дивними і навіть жахливими речами. Вони зіткнулися з паранормальні явищами, які здавалися майже нереальними та зрозуміли, що їхня нова домівка далеко не те, що здається на перший погляд. Цей фільм здатен залякати навіть особливо міцних глядачів, а особливо тих, хто цікавиться світом паранормального та загадкового.

Skinamarink - Official Trailer [HD] | A Shudder Original

«Астрал» (Insidious, 2010)

Містичний фільм «Астрал» познайомить глядачів з загадками потойбічного світу. Головними героями картини виступають члени сім’ї викладача Джоша: його дружина Рене і троє їхніх дітей. Після переїзду в новий будинок, Рене зауважує дивні речі, що відбуваються в ньому. Одного разу її син Далтон забирається на горище і ненавмисно падає звідти. Наступного ранку дитина не може навіть прокинутися. Лікарі, викликані його батьками, точний діагноз хлопчика не встановлюють. Рене вмовляє Джоша перебратися в інший будинок, вважаючи його причиною усіх нещасть, що звалилися на сімейство. У новому житлі все повторюється знову: паранормальні явища і раніше переслідують господарів. Зневірившись, Рене запрошує фахівця з області привидів Еліс Рейнер. Оглянувши Далтона, вона розповідає батькам про астрал, в який потрапила його душа, завдяки надзвичайним здібностям. Виявляється, хлопчик і раніше міг туди проникати, але завжди повертався назад…

Insidious (2010) Official Trailer #1 - James Wan Movie HD

«Закляття» (The Conjuring, 2013)

Дії картини розгортаються в 70-х роках в штаті Род-Айленд. Роджер і Керолін Перон – дуже щаслива сім’я, яка виховує п’ять прекрасних дочок. Вони переїжджають в новий великий будинок. Відразу ж після переїзду в новому житлі починають відбуватися дивні і лякаючі всю сім’ю речі: дивні скрипи і грюкання, переміщення предметів і багато іншого. Спочатку Роджер і його дружина намагаються знайти хоч якесь логічне пояснення того, що відбувається. Однак після того як на тілі Керолін стали з’являтися незрозумілі садна і синці, подружжя приймає рішення звернутися до фахівців з дослідження паранормальних явищ.

ЗАКЛЯТТЯ - Український трейлер (2013) HD 1080p

«Спадковість» (Hereditary, 2018)

У останні роки Енні дуже складно давалося спілкування зі своєю матір’ю. Більш того, жінка абсолютно нічого не відчула, коли та, нарешті, померла. Завдяки тому, що у героїні були улюблені діти і турботливий чоловік, втрата родички пройшла практично безболісно. Однак Енні дізнається, що після похорону могилу паплюжать невідомі. До того ж вона починає відчувати, ніби її мама до сих пір десь поруч. За життя вона була замкнутою і відлюдною, і, можливо, у спадок передала своїм дівчаткам щось дуже страшне.

Спадковість - офіційний трейлер (український)

«Усміхайся» (Smile, 2022)

З ранніх років Роуз бачила себе лікарем, який допомагає людям і приносить чималу користь суспільству. Вона ретельно вивчала лікарське мистецтво, обравши нелегку спеціальність – психіатрію. Головною метою в житті героїні фільму «Усміхайся» став порятунок людських розумів, що згасають. Така робота вимагала чимало зусиль та життєвих сил. Пацієнти рідко могли контролювати себе, часто виявляючи агресивність. Це призводило до травм лікарів, які бажали допомогти їм. Якось у відділенні Роуз сталася неприємна пригода з одним із пацієнтів, що спричинило несподівані наслідки. Лікар починає бачити незрозумілі сновидіння, що блискавично перетікає в реальність. Болісні видіння бачить лише вона. Психіатр розуміє, що вона стала ціллю потойбічної сили, що явно має не добрі наміри. Усі спроби позбутися переслідування залишаються безуспішними. Стає зрозуміло, що ніхто не допоможе. Тим часом загроза життю жінки стрімко зростає.

Усміхайся. Офіційний трейлер (український)

«Шість демонів Емілі Роуз» (The Excorcism of Emily Rose, 2005)

У основі фільму лежить документальна книга про невдалий обряд екзорцизму, який мав місце бути в 1976 році. Священнослужителя отця Мура готуються судити в зв’язку зі смертю молодої дівчини, з якої він намагався вигнати нечисту силу. Емілі спостерігалася у університетського професора, який пояснював її стан і галюцинації як епілепсію. Він виписав пацієнтці курс препаратів, проте, за наполяганням отця Мура дівчина перестала їх приймати. Свідки з боку звинувачення критикували підхід священика і вказували на можливість переростання хвороби Емілі в психоз. В якості причини смерті вони називали виснаження. Захист в особі адвоката-агностика Ерін Брунер намагався навести доводи на користь обвинуваченого, викликаючи фахівців в питаннях екзорцизму і присутнього на обряді психіатра. Брунер стикається з низкою проблем в процесі слухання. Відбуваються містичні події, що не дозволяють ключовим учасникам з’явитися на суді. Справа Емілі стає випробуванням для багатьох, а її результат не може передбачити ніхто.

The Exorcism Of Emily Rose (2005) Official Trailer 1 - Laura Linney Movie

«ТОВ Дім пекла» (Hell House LLC, 2015)

У ніч на Геловін трагічно гине група відвідувачів і персоналу, які брали участь в турі по готелю з привидами. Як не дивно, багато тіл безслідно зникли. Через п’ять років знімальна група вирушає на це місце — за чутками, саме тут знаходиться портал в пекло…

Hell House LLC Trailer

«Говори до мене» (Talk To Me, 2022)

Група підлітків вирішує розважитися і під час вечірки влаштовує спіритичний сеанс. Дівчина Мія намагається встановити контакт із надприродною силою, яка переслідує її після смерті матері. Але спілкування з духом обертається для всіх учасників сеансу справжнім кошмаром….

Говори до мене - офіційний трейлер (український)

Раніше за темою: Від документалки про Бекхема до кримінального серіалу-трилеру: що подивитися на Netflix у жовтні.

Exit mobile version