Учора на лузі в Переяславі горіла трава, а в Єрківцях палав очерет: люди знехтували закликом утриматись від спалювання сухостою

Учора, 14 березня 2023 року, по дев’ятій ранку черговому ДСНС у місті Переяслав надійшло повідомлення про загоряння трави на лузі в Переяславі. По опівдні – про те, що у Єрківцях загорівся очерет. У обидвох випадках на місце події оперативно направили по одному відділенню 27 ДПРЧ у складі трьох (в Єрківці – прим.авт.) та чотирьох (в Переяславі – прим.авт.) чоловік особового складу.

Прибувши на місце події в Єрківці виявили, що очерет горить на площі 0,02 га. Загрози немає, допомоги не потрібно. Пожежу локалізували за 20 хвилин, ліквідували повністю ще за двадцять.

На лузі Переяслава виявили пожежу на площі 3 га. Допомоги теж не знадобилося. Пожежу тут локалізували за півгодини, ліквідували ще за двадцять.

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня переяславські рятувальники звернулись до мешканців громади із закликом щодо утримання спалювання сухостою та нагадали, що штраф за його випалювання складає від 1700 грн до 3400 грн.

Exit mobile version