«Украдений місяць. Кум»: український фільм переміг на Фестивалі анімаційних студій в Парижі

Українці не перестають дивувати – навіть в умовах повномасштабної війни вони продовжують достойно представляти Україну на різноманітних міжнародних конкурсах, змаганнях і фестивалях. Зокрема, днями анімаційний фільм «Украдений місяць. Кум» став переможцем на Фестивалі анімаційних студій в Парижі.

Фільм переміг у номінації «Найкраща історія». Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила авторка сценарію фільмe Ольга Захарова.

«Украдений місяць. Кум»: український фільм переміг на Фестивалі анімаційних студій в Парижі

Як розповідає авторка, фільм був створений за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Це різдвяна пригода. Історія Любові, Добра, Хоробрості та Честі, яка пронизана духом українських легенд про козаків, образами різдвяних родинних традицій і свят. Українське село, яке живе тихим та спокійним життям, оживає напередодні Різдва – наповнюється піснями, музикою, духом смачної печені і свята», – кажуть розробники.

«Ми працювали над ним майже три роки. В ньому багато сенсів, які з часом стали ще більш актуальними», – говорить режисерка і авторка сценарію Ольга Захарова.

«Наш фільм про цінності, які ми бережемо і хочемо передати нашим дітям. Про цінності, які ми захищаємо», – каже автор ідеї та головний художник Борис Денисевич. Нині він захищає Батьківщину на фронті.

“Украдений місяць. КУМ” (трейлер - привітання з новим роком 2020) Christmas carol

Відомо, що продюсерами фільму стали – Геннадій Кофман та Євген Захаров. Музику до фільму виконали тернопільський інді-гурт TikTu та лірник, учасник 11 сезону проєкту «Голос країни» Гордій Старух. Слова сучасної колядки написала психологиня і поетеса Світлана Ройз. Фільм створила компанія «Магіка-фільм».

Раніше ProSlav розповідав про те, що Артем Пивоваров спільно з NK випустили чуттєву композицію на вірші Павла Тичини.

Exit mobile version