Україна поверне Крим через пів року, а війна триватиме доти, поки не будуть звільнені всі окуповані території – Подоляк

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк переконаний, що у росії наразі немає ресурсів втримати Крим, Донецьк і Луганськ. Так, Україна зможе деокупувати Крим за 5-7 місяців, а війна триватиме до тих пір, поки не буде звільнено усі окуповані території.

Про це він розповів в інтерв’ю Радіо Свобода.

Україна поверне Крим через пів року, а війна триватиме доти, поки не будуть звільнені всі окуповані території – Подоляк
Україна поверне Крим через пів року – Подоляк

«Ми точно, за дуже короткий час, з історичної точки зору це дуже мало – шість місяців, чи п’ять, чи сім місяців, будемо вже в Криму. Можливо, це надто оптимістично, але це оптимізм, який є математично вивіреним», – зазначає Подоляк.

Він впевнений, що росіяни не мають достатнього ресурсу, щоб утримати ситуацію: «Логіка війни, абсолютно очевидна, тож ми точно можемо проговорити реалії Криму на набережній у Ялті. І ми зможемо точно говорити про абсолютно ефективне майбутнє Криму».

За його словами, 2023 буде важким періодом для півострова, тому що російська пропаганда там добре попрацювала, й «вичищати руський мир» буде важко.

«І тому нам доведеться проводити дуже потужні стабілізаційні заходи, і це буде тяжкий період для Криму, для того, щоб Крим зрозумів – ніколи більше він не зможе ставити питання про якийсь особливий свій статус щодо російської федерації. Нам доведеться все це зламати. Оці всі «русское движение, русские партии, за русь» і так далі. От це треба не повторити. Треба собі відверто сказати: демократія – це не право формувати сепаратистські якісь течії і толерувати їх», – додає Подоляк.

Радник керівника Офісу президента наголошує, що передусім у Криму потрібно буде викорінити все російське, а ті, хто не згоден жити за правилами України, може його покинути. Крім того, після звільнення півострова Україна має розібратися зі зрадниками та розслідувати справи репресованих громадян.

Він також підкреслив, що «сьогодні йде війна за право на існування цивілізованого світу. І в цьому цивілізованому світі місця росії, в такому вигляді, немає. І тому безумовно, війна буде йти поки не буде звільнена вся територія України».

Росія здасть Крим? «Росіянам продадуть концепцію програшу війни»

Нагадаємо, у Міноборони розповіли про кількість ворожих кораблів у Чорному морі.

Exit mobile version