Україна пройшла зиму без жодного блекауту та графіків відключень – Денис Шмигаль

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль підбив підсумки зими 2023-2024 років. За його словами, за цей період не було блекаутів та не застосовувались графіки відключень, передає Proslav.

Україна пройшла зиму без жодного блекауту та графіків відключень – Денис Шмигаль
Україна пройшла зиму без жодного блекауту та графіків відключень – Денис Шмигаль

«Друга зима в умовах повномасштабного вторгнення завершилася. Ми пройшли її без жодного блекауту та без застосування графіків відключень для всієї країни», – заявив очільник уряду.

Робота енергосистеми України під час зими 2023-2024

Політик зазначив, що українська енергосистема працює стабільно. Обмеження для споживачів не застосовуються.

Він завдячує завчасній підготовці, яка зіграла ключову роль. Шмигаль зазначив, що було побудовано захист енергооб’єктів.

«Створено запас резервного обладнання. Завдяки ремонтам у систему додали більше 2 ГВт потужності. Були збільшені до 1,7 ГВт можливості для імпорту електроенергії з ЄС», – написав прем’єр-міністр.

Також урядовець нагадав, що у грудні 2023 року Україна остаточно стала членом «енергетичного ЄС».

Видобуток українського газу

За словами Шмигаля, ще один ключовий елемент проходження зими – це збільшення власного видобутку газу.

«Попри війну, видобуток газу у 2023 році збільшився. Завдання на 2024 рік для групи «Нафтогаз» – вийти на видобуток 15-ти млрд кубів газу», – уточнив політик.

Допомога від партнерів

Також прем’єр-міністр зазначив, що міжнародні партнери передали сотні одиниць критичного обладнання. У Фонді підтримки енергетики зібрано понад 400 млн євро.

«Все це для того, аби сьогодні українські родини були зі світлом, українські підприємці були зі світлом, а наша економіка працювала. Особлива подяка українським енергетикам, які зробили це можливим», – резюмував очільник українського Кабміну.

Нагадаємо, впродовж березня у Переяславській громаді вимикатимуть подачу природного газу у зв’язку з обслуговуванням систем. Перелік адрес – за посиланням.

Exit mobile version