Українці можуть отримати понад 100 тисяч гривень: у КОВА розповіли умови

Громадяни України можуть отримати понад 100 тисяч гривень. Про це повідомляє Proslav з посиланням на офіційний сайт Київської ОВА.

Українці можуть отримати понад 100 тисяч гривень: у КОВА розповіли умови

На ресурсі адміністрації вирішили відповісти на питання щодо одноразової безвідсоткової поворотної допомоги на відкриття власної справи.

Справа у тому, що з 1 січня 2023 року поновлено дію програми «Рука допомоги» від Міністерства соціальної політики України для організації підприємницької діяльності.

Хто може розраховувати на фінансову допомогу?

В рамках реалізації програми, фінансову допомогу може отримати непрацююча працездатна особа з числа членів малозабезпеченої сім’ї, яка зареєстрована у центрі зайнятості й має статус безробітної.

Який розмір фінансової допомоги?

Розмір одноразової допомоги становить 15 розмірів мінімальної заробітної плати – 100,5 тисяч гривень станом на 2023 рік.

Які документи потрібно подати?

Людина, яка виявила бажання розпочати підприємницьку діяльність і отримати для цього фінансову допомогу, подає до центру зайнятості:

«Для підтвердження даних про наявність (відсутність) обтяжень рухомого та нерухомого майна (до забезпечення технічної можливості отримання відомостей з Державних реєстрів) подаються витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно», – зазначають на сайті КОВА.

Який порядок повернення допомоги?

Фінансова допомога може бути повернена:

Важливо: сума фінансової допомоги, що повертається, зменшується на суму сплачених податків, зборів і ЄСВ.

Фінансова допомога не повертається, якщо особою:

Тим часом у Пенсійному фонді України розповіли про оновлений перелік пільг з оплати житлово-комунальних послуг. Хто та в якому розмірі може їх отримати у 2023 році – читайте тут.

Exit mobile version