Українські екіпажі завершують підготовку з опанування найсучасніших БМП CV-90 – Міноборони

Міністерство оборони України повідомило, що українські екіпажі завершують підготовку з опанування найсучасніших БМП CV-90, передає Proslav.

Українські екіпажі завершують підготовку з опанування найсучасніших БМП CV-90 – Міноборони

«Сили оборони України отримають БМП CV-90. Це буде чергова потужна допомога від шведських партнерів. Броньовані машини стоять на озброєнні низки держав-членів НАТО», – йдеться у повідомленні.

За словами Міноборони, українські екіпажі вже завершують підготовку з їх опанування.

БМП CV-90 – це сімейство шведських бойових машин піхоти. Серійне виробництво цього озброєння розпочалось в 1993 році. Всього на сьогодні випущено близько 1170 машин в різних модифікаціях.

В січні 2023 року Шведський уряд вирішив передати Україні 50 машин CV 90 та певну кількість САУ Archer. 15 лютого 2023 року прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон під час брифінгу в Києві уточнив, що вже йдеться про передачу 51 БМП.

CV-90 може набирати швидкість до 70 км/год та має добру прохідність завдяки гусеничній технології. Для наведення використовується як звичайний, так і  тепловізійний приціл з лазерним далекоміром. Головним озброєнням шведської БМП є нарізна 40-мм автоматична гармата.

Тим часом Рада проголосувала за зменшення граничного віку перебування на військовому обліку з 27 до 25-річного віку. Що це означає для українських чоловіків – розповідаємо у нашому матеріалі.

Exit mobile version