Українські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута та на заході Запорізької області – оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 1 листопада

Триває 616 день героїчного спротиву українського народу повномасштабній збройній агресії з боку росії. Противник не полишає спроб оточити Авдіївку. Про ситуацію на фронті та в країні – у ранковому огляді Proslav.

Українські війська здійснили підтверджені просування поблизу Бахмута та на заході Запорізької області – оперативна аналітика та втрати ворога станом на ранок 1 листопада
Фото: Генштаб

БОЙОВІ ДІЇ

Крім того, 12 цих унікальних для росії важких вогнеметних систем знищено з початку літнього наступу СОУ і 6 верифікованих ТОС-1А лише за жовтень.

29 жовтня під час підготовки до передислокації колона техніки 1 батальйону 1251 мотострілецького полку ЗС рф потрапила під ракетний удар українського комплексу HIMARS.

Підрозділ окупантів, що комплектувався жителями Чувашії, втратив близько 120 осіб вбитими та пораненими. Десять машин зі складу колони повністю згоріли.

Телеграм-канал «Сердитая Чувашия» опублікував відео наслідків удару, на якому показано уражену колону техніки одразу після удару.

Місцевими медіа також уточнюється, що етнічний батальйон “Атал” внаслідок удару був майже повністю знищений.

Ураження було завдане по базі в районі села Молочне Сакського району, де дислокується комплекс ППО Міноборони росії.

Станом на ранок 1 листопада загальні втрати загарбників склали

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.11.23 орієнтовно склали

Росіяни в атаках під Авдіївкою використовують загони піхоти “Штурм-Z”, які втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні.

Водночас аналітики зазначають, що російські війська продовжують використовувати штурмові підрозділи “Штурм-Z”, що складаються переважно зі штрафників, у лобових атаках, очолюваних піхотинцями.

М’ясні штурми навіть на думку російських так званих «воєнкорів» практично безрезультатні. Українські військові на авдіївському напрямку знищують від 40 до 70% особового складу підрозділів окупантів, яких кидає вперед російське командування.

«Про неефективність підрозділів “Штурму-Z” неодноразово повідомляла ISW», – додають експерти.

СИТУАЦІЯ В УКРАЇНІ

«Тривала, важлива Ставка. У Міжнародний день Чорного моря – про безпеку саме в цьому регіоні. Безперешкодна робота “зернового коридору”. Боротьба з діями ворога, які ставлять під загрозу мирне судноплавство. Зниження спроможностей ворожого флоту. Доповіді командувача ВМС ЗСУ Неїжпапи, начальника ГУР МО Буданова, голови СБУ Малюка.

Безпека Одещини: захист людей, енергетичних об’єктів, портової інфраструктури. Посилення регіональної системи ППО. Так само посилення протиповітряної оборони та захист об’єктів критичної інфраструктури в прикордонних та прифронтових регіонах. Командувач Повітряних сил Олещук.

Ситуація на фронті: Куп’янськ, Авдіївка, Херсон. Доповіді головкома Залужного, командувачів Сирського, Тарнавського, Гнатова, Москальова, Содоля.

Нарощування вітчизняного виробництва артсистем та артснарядів натівського стандарту. Графіки постачання від партнерів. Доповіді міністра оборони України Умєрова та міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна».

«Обговорили збільшення виробництва зброї для фронту і кооперацію із іноземними партнерами. Зброї буде більше!»

Гроші будуть спрямовані на відбудову інфраструктури, зокрема енергетики, на допомогу бізнесу, на антикорупційні заходи, на захист довкілля та цифровізацію.

Зокрема, йдеться про чотири стратегічні цілі реформи: 

Стратегічна мета реалізації чотирьох цілей реформи – забезпечити різноманітне, збалансоване та якісне харчування в закладах освіти, сприяючи соціальному захисту вразливих груп населення та формуючи навички здорового харчування серед дітей і дорослих.

Реалізація стратегії реформи шкільного харчування має стати основою формування здорового суспільства та значного зниження рівня неінфекційних захворювань в Україні.

Мінвідновлення вже звернулося проханням провести обговорення до міністерства інфраструктури Польщі та директорату з питань мобільності Єврокомісії.

Метою місії є пошук та збір інформації про пошкодження історичних та культурних споруд. Після того, як усю інформацію опрацюють, представники місії створять план з реабілітації пошкоджень.

СИТУАЦІЯ В РОСІЇ

«Це утворення (рф) просякнуте різного роду внутрішніми конфліктами: релігійними, етнічними, національними. І багато є людей, які хочуть повалення режиму Путіна – хочуть добра для власної території і засуджують геноцидну війну проти України», – сказав представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, ці люди усвідомлюють, що в них просто не залишається інших методів боротьби, окрім як збройної. Також вони розуміють необхідність взаємодії, зокрема й з українськими Силами безпеки і оборони.

«Звичайно, на території рф формуються і працюють такі групи, і зокрема, українські Сили безпеки і оборони, українська розвідка активно з такими групами взаємодіє. І це абсолютно нормальний процес. Ми захищаємо власну державу від російської агресії, а вони захищають власне бачення іншої своєї батьківщини після режиму путіна».

Кадиров у дусі російської пропаганди заявив, що не можна підігрувати ворогам росії та розхитувати ситуацію зсередини, у тому числі мітингувати і закликати до насильства. 

Тим часом російська пропаганда продовжує нагнітати 

З простягнутою рукою до чиновників прийшли топ-менеджери «Пошти росії», російської залізниці, «Аерофлоту», «Автовазу», «Роскосмосу» та Об’єднаної авіабудівної корпорації.

Найбільший пакет держпідтримки потрібен «Пошті росії», яка потрапила під західні санкції, втратила доходи від міжнародних посилок і від імені гендиректора Михайла Волкова назвала своє фінансове становище «катастрофічним».

У рамках докапіталізації тільки «Пошта» розраховує отримати від уряду 30 млрд рублів.

Представник підприємства заявив російським ЗМІ, що вибух нібито стався в момент, коли в цій будівлі нікого не було, наразі робота триває у штатному режимі.

Солікамський завод Урал – одне із найбільших військово-промислових заводів рф, який входить до складу державної корпорації Ростех. Там виготовляють вибухові речовини та промислову вибухівку, зокрема порох для стрілецької зброї та снарядів.

МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА

Блінкен та Остін дали свідчення комітету з асигнувань американського Сенату щодо відповідного запиту Байдена.

На думку Блінкена, США повинні одночасно забезпечити одночасну підтримку обом країнам в одному пакеті.

«Конфлікти в Україні і на Близькому Сході мають чіткий зв’язок», – підкреслив очільник американської дипломатії.

Турне, під час якого представники держав Балтії та інших партнері, що мають тісні зв’язки з Україною, висловляться на користь продовження підтримки, може спрацювати досить добре, якщо позиція буде викладена не тільки американськими політиками, але й тими, хто залежить від цієї допомоги. Наприклад, заплановані зустрічі з компаніями, які продають обладнання, що фактично створює робочі місця в США.  

За словами співрозмовників агентства, новий пакет запропонованих заходів ЄС проти росії передбачає обмеження на експорт зварювальних апаратів, хімікатів та інших технологій, що використовуються у військових цілях.

Також розглядається можливість заборони ліцензій на програмне забезпечення й обмеження на імпорт невеликої кількості оброблених металів і виробів з алюмінію, будівельних матеріалів, товарів, пов’язаних з транспортуванням, і діамантів.

Окрему увагу Євросоюз приділятиме боротьбі з ухиленням росії від санкцій.

За словами Шеппса, російський диктатор путін сподівається, що світ забуде про нагальну потребу підтримувати Україну.

«Велика Британія ніколи не дозволить цьому статися – ми надамо більше військової підтримки та об’єднаємо наших союзників, щоб дати Україні те, що їй потрібно для перемоги».

«Війна в Україні призвела до глибокого геополітичного зсуву. З тією турбулентністю, яку ми бачимо сьогодні, є фактом, що Європейський Союз розглядає розширення як пріоритет порядку денного. Ми маємо бути готовими, й країни-кандидати також мають бути готовими до розширення ЄС».

Exit mobile version