Університет Григорія Сковороди в Переяславі відновив «Radio Savych» – де його слухати та що там грає?

Сьогодні, 13 лютого, у Всесвітній день радіо в Університеті Григорія Сковороди в Переяславі стартував новий сезон мовлення інтернет-радіостанції «Radio Savych». Радіо, яке мало місце в університеті ще у 2012-2013 рр. та мало чималу популярність серед викладачів та студентів, повернулося до слухачів у інтернет-форматі ще у перші дні карантину 2020-го року, а станом на нині лунає у форматі 24/7. Про це повідомляє сайт університету.

Ініціатори повернення, працівники університету Петро Шихов та Максим Левченко розповідають, що невдовзі після того як вони вступили в університет улюблені університетські станції (університет мав спробу запустити «Радіо Афродіта», яке теж лунало певний час в інтернеті – прим.авт.) призупинили свою діяльність, і коли пауза видалася надто довгою хлопці з власної ініціативи та на власній техніці вирішили відродити ініціативу – подкасти писали в Переяславі, музику збирали на Житомирщині, а виходили все в ефір з прифронтового Донбасу. Відтак радіо справді виправдало свою назву і на той час було чимось схоже на свого ідейного натхненника Сковороду.

«Нині в університеті знайшовся старенький комп’ютер з якого вже півроку 24/7 лунає наша станція. Перед Новим роком ми переїхали на новий кращий сервер, попрацювали над айдентикою, сет-листом (тепер ви можете бачити яка пісня нині грає в етері). На новий сезон маємо багато перспектив – мова про постійну програмну сітку і якісь проєкти, прямі етери, цікаві рубрики і багато іншого. Сподіваємося, університет спроможеться допомогти з кращою технікою, а ми допоможемо університету цікавим радіоконтентом, який буде нести профорієнтаційну і корпоративні функції, єднатиме сковородинівців усього світу. Гуртуймось на хвилях «Савича»!» – говорить Петро Шихов.

«Мабуть ви помітили, що ми вільні від радіоформатів, стандартів і кліше. Переважно у нас грають якісь досить крафтові речі – їх подекуди не так просто почути де інде крім нашої станції, якихось виконавців ми відкриваємо для радіозагалу, якихось визвучуємо наново, з якимись навіть експериментуємо. Багато англійського, ще більше українського. У будь якому разі ми відкриті до думок слухачів, враховуємо їх при оновленні плейлистів, і чекаємо ваших пропозицій щодо ротації» – додає Максим Левченко.

Що там лунає? Повідомляється, що сезон розпочнеться з традиційних подкастів від брендвойса станції, переяславця Олександра Молоткіна, легендарного радіошоу «Слухоманія» яке відтепер щовікенду лунатиме в етері станції, а також (не) культурних подкастів від культурного менеджера Остапа Микитюка під назвою «Після кінця світу». Ближче до весни, за хороших обставин, обіцяють запустити певні внутрішньоуніверситетські формати. Поза тим, протягом дня традиційний чудовий плейлист із нової та кращої української та світової музики.

Команда відділу інформаційних технологій і зв’язків з громадськістю університету сподівається на те, що переяславці теж будуть слухати радіостанцію. Запевняють, у них найкраща музика для поїздок а автівці, активного денного трафіку, подорожей, нічних посиденьок на кухні та інших миттєвостей життя.

Слухати радіо можна безпосередньо на сайті університету – https://uhsp.edu.ua/radio-savych/ , а інсталювавши додаток «Zeno» на свій смартфон можна налагодити куди зручніший формат прослуховування.

Exit mobile version