Уряд затвердив підвищення акцизів на пальне до рівня ЄС: з 1 липня зростуть ціни на бензин та дизель

На засіданні Кабінету Міністрів України 22 березня було затверджено підвищення акцизів на пальне до рівня ЄС. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, інформує Proslav.

Уряд затвердив підвищення акцизів на пальне до рівня ЄС: з 1 липня зростуть ціни на бензин та дизель
Уряд затвердив підвищення акцизів на пальне до рівня ЄС: з 1 липня зростуть ціни на бензин та дизель

Він тоді зазначив, що таку дію провели у рамках законодавства України до законодавства ЄС. Відтак, акциз на паливо пропонують встановити:

«Ціна буде підвищуватись поступово, починаючи з липня 2024 року до січня 2028 року», – пояснив Гончаренко.

Водночас перший заступник керівника Комітету ВР з питань податкової та митної політики, нардеп від фракції «Голос» Ярослав Железняк оприлюднив графік підвищення ставок.

графік підвищення ставок акцизного податку на пальне
Фото: графік підвищення ставок акцизного податку на пальне (євро за 1000 літрів) / телеграм-канал нардепа Ярослава Железняка

«Це законопроект, після цього він ще має пройти Парламент», – уточнив народний обранець.

У виданні «Бізнес Цензор» зазначили, що цим проектом закону також пропонується уточнити термін «середньозважена роздрібна ціна продажу сигарет» для оподаткування. Окрім цього, пропонують підвищити розмір ставки акцизного податку для проміжних алкогольних продуктів (міцністю від 1,2% до 22%) з 8,42 до 12,23 грн за 1 л (на 3,81 грн, до рівня розміру діючої ставки на вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані).

Разом з цим, у пресслужбі Міністерства фінансів уточнили, що підвищення акцизів на пальне тільки у 2024 році принесе до держбюджету додатково майже 10 мільярдів гривень.

За розрахунками міністерства, ухвалення законопроекту дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету у другому півріччі 2024 року:

Нагадаємо, у квітні зростуть пенсії деяких українців. Кому збільшать виплати – за посиланням.

Exit mobile version