«Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах», – Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на петицію щодо легалізації одностатевих шлюбів, яку підтримали понад 28 тисяч громадян. 

Про це повідомляє ProSlav, посилаючись на сайт президента.

«Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах», – Зеленський відповів на петицію про легалізацію одностатевих шлюбів

«У цей час кожен день може бути останнім. Хай люди однієї статі отримають можливість створити сім’ю й мати офіційний документ, що підтвердить це. Їм необхідні такі ж права, що й у традиційних пар», – аргументувала свою пропозицію авторка петиції Анастасія Совенко.

«У сучасному світі рівень демократичності суспільства вимірюється у тому числі через політику держави, спрямовану на забезпечення рівних прав для усіх громадян. Кожен громадянин є невіддільною частиною громадянського суспільства, на нього поширюються усі права і свободи, закріплені в Конституції України. Усі люди є вільними і рівними у своїй гідності та правах», – йдеться у відповіді Зеленського.

Водночас глава держави додав, що, згідно з 51 статтею основного закону, шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Також президент зазначив, що в умовах воєнного стану Конституція України не може бути змінена.

За словами Зеленського, уряд, який відповідальний за заходи щодо забезпечення прав і свобод людини, раніше напрацьовував варіанти рішень стосовно легалізації в Україні зареєстрованого цивільного партнерства. Саме тому президент вирішив звернутися до прем’єра з проханням розглянути порушене в електронній петиції питання та проінформувати про відповідні результати.

Окрім цього, президент відповів і на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, АЗС та на вулиці.

Exit mobile version