Утворено нову релігійну громаду Церкви святих Бориса і Гліба (відео)

Учора о 17:00 відбулось зібрання релігійної громади жителів мікрорайону Борисівка з приводу переходу Церкви святих Бориса і Гліба з УПЦ (МП) до ПЦУ.

Варто зазначити, що попри великий супротив Переяславська громада наполегливо йде до збільшення осередків Православної Церкви України. Як планувалось, зібрання було розпочато о 17:00, проте представники УПЦ (МП) проігнорували збори. Та більшістю голосів було визначено бажання людей перейди до служіння Православної Церкви України.

Утворено нову релігійну громаду Церкви святих Бориса і Гліба

Дану подію відвідав голова Переяславської об’єднаної територіальної громади. Ось що він написав на своїй сторінці в Фейсбук:

«Сьогодні долучився до зборів громади в мікрорайоні Борисівка – показово, що представники УПЦ МП не виявили бажання долучитися до зібрання і, вочевидь, не мали бажання апелювати до думки громадян, переважна більшість яких таки підтримала перехід Церкви святих Бориса і Гліба до лона ПЦУ.  Проти переходу висловилося лише двоє громадян, думку яких складно зрозуміти, але на яку слід зважати. Скільки ще жертв і втрат потрібно аби, врешті, ці люди зрозуміли що агенціям РПЦ не місце в нашому краї, в нашій країні? Щоб там не казали, але отці, які досі мають приналежність до моспатріархату, хоч і опосередковано, несуть певну вину за цю війну. Це їх колеги були навідниками, це їх колеги переховували в храмах зброю. Тут працює інститут репутації, яку геть зіпсовано промосковської церквою, яка тільки в соті дні війни, подекуди, визнає свою нищівну місію у цій війні. Але щось виправляти вже надто пізно..»,– зазначив очільник громади.

У підсумку жителями мікрорайону Борисівка було отримано осередок ПЦУ. А редакція proSLAV підготувала репортаж з місця подій, який ви можете переглянути у нашому відеоматеріалі.

Exit mobile version