В УГСП відзначили День працівників освіти – сковородинівців нагороджували за здобутки на освітянській ниві (фото)

Університет Григорія Сковороди в Переяславі уже багато років поспіль формує справжню еліту українського суспільства, зокрема і талановитих прогресивних педагогів. Тож День працівників освіти – це одне з найбільш вагомих свят для кожного сковородинівця – викладач це чи студент.

В УГСП відзначили День працівників освіти – сковородинівців нагороджували за здобутки на освітянській ниві

Хоча професійне свято педагогів уже минуло, сьогодні в УГСП відбулися урочистості, у ході яких вітали і нагороджували студентів, викладачів й співробітників переяславського університету. Долучилися до заходу начальник Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко та голова громади Вячеслав Саулко.

Уже традиційно, на початку присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто загинув, боронячи наше мирне небо, і всі разом заспівали Гімн України.

начальник Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко

З вітальним словом до освітян звернувся начальник Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко. Він висловив свою надію на наближення нашої перемоги у війні з рф, а також від щирого серця привітав педагогів з Днем працівників освіти, побажавши мирного неба, натхнення, здоров’я і Божого благословення.

Пан Руслан нагородив сковородинівців медалями «За сприяння в обороні Бориспільщини» від Бориспільської районної військової адміністрації Київської області за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та з нагоди Дня працівників освіти. Крім того, відзначив працівників УГСП Почесними грамотами.

 начальник Бориспільської районної військової адміністрації Руслан Дяченко та командир ДФТГ Олександр Дронь

Далі слово взяв голова Переяславської громади Вячеслав Саулко. Він нагадав про перші дні повномасштабного вторгнення: «Всі ми з вами пам’ятаємо 24 лютого, коли чорна страшна фашистська нечисть ступила на наші землі. Вся Україна здригнулася від тих кровавих злочинів, які робили на нашій землі ці терористи. У них була одна ціль – захопити Україну, зробити нас рабами і, врешті-решт, знищити нас як українців. Лише доби вистачило для того, щоб в нашій громаді близько півтори тисячі людей, простих жителів, взяли зброю до рук і стали на захист громади. І що важливо – на захист у ці перші дні стали саме викладачі, студенти, науковці. декани, професори – саме ви, освітянська спільното. Низький вам уклін!».

 голова Переяславської громади Вячеслав Саулко

Вячеслав Володимирович нагородив відзнаками переяславського міського голови та преміями за багаторічну сумлінну працю і особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів таких працівників університету: провідного фахівця загального відділу Вікторію Єзову; декана факультету педагогічної освіти, менеджменту і мистецтва Наталію Ігнатенко; доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму Ігоря Палатного; провідного бібліотекаря відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Людмилу Палатну; доцента кафедри фінансів, обліку і оподаткування Людмилу Яременко.

голова Переяславської громади Вячеслав Саулко

До вітальних слів долучився і голова Вченої ради університету Віктор Коцур. Він пригадав свого першого класного керівника, який заклав підвалини до його становлення як педагога, а також вклад свого батька – Петра Миколайовича Коцура – вчителя історії Сакунської школи. Віктор Петрович подякував колективу за співпрацю та розповів про важливість педагогічної місії в сучасних реаліях.

голова Вченої ради університету Віктор Петрович Коцур

А от ректор університету Віталій Коцур висловив щиру подяку районній військово-цивільній адміністрації і міському голові за те, що після 24 лютого вони скоординували дії адміністрації УГСП. Завдяки цьому з перших днів війни робота ЗВО була чітко налагоджена.

«Звичайно, Університет Григорія Сковороди в Переяславі є осередком культури і освіти у Київській області, а завдяки нашій громадській позиції нас знають по всій Україні. Це заслуга кожного з вас: заслуга студентів, які долучилися до волонтерського корпусу; заслуга викладачів, які взяли до рук зброю і захищали території нашого міста, коли на Київщині йшли бойові дії; це також заслуга тих працівників, які кожного дня волонтерять, які допомагають Збройним силам України і силам територіальної оборони; це велика заслуга тих людей, які зараз беруть участь у дорученні формування ТрО. Тому я пишаюся своїм колективом, бо після 24 лютого нас об’єднала єдина позиція – наближення нашої перемоги. Адже без перемоги не буде нашого майбутнього», – наголосив ректор.

Віталій Вікторович привітав сковородинівців з професійним святом і перейшов до нагороджень: Подякою від МОН за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів та плідну науково-педагогічну діяльність; Почесною Грамотою і подякою від Департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, особистий внесок у справу навчання та виховання студентської молоді; грамотами університету за багаторічну сумлінну працю, вагомі творчі досягнення, професійну майстерність та з нагоди Дня працівників освіти; подякою із занесенням до трудової книжки за сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків та з нагоди Дня працівників освіти; подяками для студентів за наполегливість та працелюбство, ініціативність, активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток студентського самоврядування та з нагоди святкування Дня працівників освіти; грамотами університету, а також подяками з занесенням до трудової книжки бібліотекарям УГСП за сумлінну працю, добросовісне виконання професійних обов’язків та з нагоди професійного свята Всеукраїнського дня бібліотек.

Нагородження супроводжувалися музичними виступами талановитих сковородинівців, а на завершення було покладено квіти до пам’ятника Григорія Сковороди і пам’ятника воїнам-учасникам ООС та АТО.

В УГСП відзначили День працівників освіти – сковородинівців нагороджували за здобутки на освітянській ниві
Exit mobile version