В Україні безробітні можуть отримати субсидію: як подати заяву

Отримати житлову субсидію зможе ще одна категорія громадян. Люди, які втратили роботу під час війни та мають відповідний статус у службах зайнятості можуть отримати допомогу від держави. Про це повідомляє ProSlav з посиланням на видання Obozrevatel.

Наразі для призначення субсидії будуть обраховувати розмір допомоги по безробіттю, а не дохід за попередні пів року, як робили раніше. Такі нововведення було затверджено у вересні 2022 року постановою Верховної Ради № 1041.

«Якщо в період воєнного стану в Україні громадянина звільнено з роботи або в цей період він втратив роботу, зареєстрований у Державній службі зайнятості як безробітний і йому призначено допомогу по безробіттю, до його середньомісячного сукупного доходу враховується не сума отриманої заробітної плати за шість попередніх місяців, а розмір призначеної допомоги по безробіттю за повний місяць, що передує місяцю звернення за призначенням житлової субсидії», – пояснює начальниця відділу пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області Ольга Міщенко.

Як подати заявку?

Громадянин України має подати заяву та декларацію згідно встановлених форм до одного з сервісних центрів підрозділів Пенсійного Фонду України, через ЦНАП або скористатись веб-порталом електронних послуг ПФУ. До цих документів рекомендовано додати квитанції про оплату ЖКХ.

«Нерідко заявники на субсидію неправильно вказують реквізити організацій, які надають їм послуги. Тому ми просимо до обов’язкових заяви та декларації додати квитанції про оплату за газ, воду і т.д. Щоб внести в базу даних правильну інформацію», – резюмувала Міщенко.

Тим часом українці знову зможуть отримати по 6600 грн допомоги від ООН.

Exit mobile version