В Україні планують ввести обов’язковий іспит для отримання громадянства

Національне піднесення україців на тлі нападу окупаційної армії росії, народило чималу кількість петицій, які спрямовані на захист свого: мови, культури, історії, традицій, цінностей.

В Україні планують ввести обов’язковий іспит для отримання громадянства
В Україні планують ввести обов’язковий іспит для отримання громадянства

До цього списку можемо включити закон, згідно яким забороняється використання російської музики на телебаченні, радіо, розважальних закладах, школах, громадському транспорті, тощо. Окрім цього, у новій шкільній програмі більше не буде російських авторів, з їх «класичними» творами та романами. Українці стрімголов відмовляються ототожнювати себе з росіянами та їх культурою.

Днями необхідну кількість голосів набрала петиція щодо запровадження іспиту для отримання українського громадянства.

«З 2014 року, коли російська федерація розпочала війну проти України, майже 52 000 росіян імігрували в Україну. Понад 19 000 росіян отримали українське громадянство… Наразі для отримання українського громадянства кандидатам (ні росіянам, ні громадянам будь-якої іншої країни) не обовʼязково знати мову, історію та навіть закони України. Достатньо лише невеликого переліку документів та заяви на отримання громадянства», – пояснює автор звернення Віталій Капустян.

Чоловік запропонував ввести обов’язковий іспит для отримання громадянства, у який мають увійти:

Президент Володимир Зеленський звернув увагу на дану петицію та відповів, що доручить прем’єр-міністру Денису Шмигалю опрацювати можливість її реалізації.

«Питання щодо запровадження обов’язкового іспиту для набуття громадянства України потребуватиме законодавчого урегулювання. Тому я звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання. Про результати розгляду порушених питань автора електронної петиції буде поінформовано», – йдеться у відповіді Президента.

Нагадуємо, що з 1 липня Україна запровадила з рф візовий режим.

Exit mobile version