В Україні створили Департамент з питань запобігання корупції: як громадяни можуть повідомити про порушення

При Міністерстві оборони України створили Департамент з питань запобігання корупції. Українців закликають звертатися до цього органу у разі виявлення зловживань чи корупційних ризиків у сфері оборонних закупівель.

Про це Міноборони повідомило в Telegram.

Наголошується, що ключова мета Департаменту – реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

«Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу. Моє завдання – реалізувати принцип нульової толерантності до корупції», – розповідає виконуючий обов’язки директора Департаменту Сергій Степанян.

Він також зазначає, що одним з елементів роботи на системному рівні буде більш тісна взаємодія з громадськістю. Міністр оборони нині впроваджує реформу оборонних закупівель, крім того, ухвалено рішення щодо забезпечення прозорості у закупівлях.

«Загалом, закликаю усіх. Військовослужбовців, бізнес, журналістів, громадських експертів і активістів: якщо ви бачите ознаки корупційних проявів у секторі оборони, прошу надавати інформацію», –додав Степанян.

Повідомити про можливі порушення можна:

Нагадаємо, правоохоронці Київщини виявили високотехнологічну нарколабораторію у Борисполі.

Exit mobile version