В Україні створили онлайн-конструктор для відбудови автентичної сільської архітектури – він може згенерувати проєкт для вашого будинку

Проєктна компанія Balbek Bureau представила безкоштовний онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови автентичних сільських будинків на Київщині. Згодом архітектори обіцяють додавати проєкти для інших місцевостей України.

В Україні створили онлайн-конструктор для відбудови автентичної сільської архітектури – він може згенерувати проєкт для вашого будинку

Про це команда ініціаторів повідомила у Facebook.

«Від початку повномасштабного вторгнення Росії тисячі сільських будинків України були пошкоджені або повністю зруйновані. Мета проєкту RE:Ukraine Villages від архітектурної майстерні balbek bureau – зберегти сформований органічний образ українських сіл та не дати стерти його типовою забудовою», – йдеться на сайті проєкту.

Зазначається, що онлайн-конструктор був розроблений для відновлення пошкоджених або зруйнованих війною будинків, проте стане у пригоді й тим, хто збирається будувати сільське житло з нуля і шукає готове рішення.

RE:Ukraine Villages UA

Як це працює

Щоб згенерувати проєкт, спочатку потрібно на сайті обрати регіон, де буде знаходитися будинок. Відповідно до цієї інформації, конструктор запропонує варіанти з урахуванням місцевого колориту: оздоблення вікон, веранди, даху, конфігурацію печі, палітру кольорів тощо. У такий спосіб в Balbek Bureau хочуть зберегти унікальний дух кожного регіону.

Після цього ви обираєте метраж і планування, вид покрівлі, веранди чи вікон, а також колір і матеріали, з яких варто звести будівлю.

Скориставшись конструктором RE:Ukraine Villages, люди отримають готову інструкцію з відбудови свого житла: pdf-файл з ізометрією, планами, кресленнями, розгортками фасадів і технічним описом. План також містить рекомендації з матеріалів, необхідних для оздоблення.

Зазначається, що загалом є понад 200 мільйонів варіантів будинків, зокрема 12 планувальних рішень, близько 70 унікальних компонентів, а також набір оздоблень і кольорів, притаманних регіону.

«Ми прагнули показати багатогранність української сільської архітектури й виняткову органічність її розвитку. Наші зусилля не будуть марними, якщо волонтерський проєкт RE:Ukraine Villages спростить процес відбудови чи ремонту хоч одного сільського будинку, – це буде наш внесок у збереження душі та самобутності сіл», – додає команда Balbek Bureau.

Нагадаємо, до дня звільнення Бучі, Ірпеня і Гостомеля Укрпошта випускає марку, присвячену містам-героям Київщини.

Exit mobile version