В Україні вводяться обмеження постачання електроенергії – Офіс Президента

Армія країни-терориста продовжує завдавати шкоди критичній інфраструктурі України. Нещодавно Володимир Зеленський у своєму Твіттері вказував на позначку в 30% зруйнованих підприємств, які забезпечують українців електроенергією.

Сьогодні, 19 жовтня, радник міністра енергетики Олександр Харченко в ефірі національного телемарафону заявив, що близько 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей серйозно пошкоджені.

Тому, за його словами, сьогодні-завтра на українців очікують не тільки аварійні, але й планові відключення електроенергії.

«Ми сьогодні з колегами намагалися вдень порахувати, що пошкоджено, і, на жаль, за новими даними, близько 40% загальної інфраструктури та наших генеруючих потужностей справді серйозно пошкоджені. Триває робота з відновлення та ремонту, але дива можливі до певної міри. Тому потрібно очікувати, що сьогодні-завтра будуть не лише аварійні, а й планові відключення, щоб не перевантажувати мережу», – розповів Харченко.

У той же час, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко закликав з 07:00 до 23:00 мінімізувати використання електроенергії та наголосив, завтра по всій Україні будуть вводитися обмеження постачання електроенергії.

«Сьогодні ворог знову зруйнував генеруючі об‘єкти енергетики… Починаючи із 7:00 до 23:00 години необхідно мінімізувати користування електроенергією. Це стосується жителів УСІХ областей країни. Якщо цього не зробити слід готуватися до тимчасових відключень. Також, від завтра в містах буде обмежене використання вуличного освітлення», – написав Тимошенко у своєму телеграм-каналі.

В Укренерго склали графік рекомендованого користування електроприладами.

Exit mobile version