В Україні закриваються коронавірусні відділення

Про те, що вже почали закривати відділення для хворих на коронавірус, повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

“Зараз в Україні відбувається суттєве зниження захворюваності на COVID-19 і через брак пацієнтів деякі лікарні згортають ковідні відділення. Попри це, жоден пацієнт — зараз або в майбутньому — не залишиться без допомоги. Нікого не мають «виписувати» не долікувавши через закриття ковідного відділення: хворих пацієнтів мають долікувати в ньому або перевести до іншої лікарні”, – йдеться у повідомленні МОЗу.

Також Міністертво пояснило, що коли лікарня перестає надавати стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19, місцева влада має подбати про те, щоби ці пацієнти могли завершити лікування в цьому закладі або були переведені до іншого. По-перше, НСЗУ (Національна служба здоров’я України) фінансує ведення та лікування всіх випадків COVID-19. По-друге, і МОЗ, і Нацслужба здоров’я готові допомогти представникам місцевої влади в налагодженні нових маршрутів пацієнтів та надати всі необхідні для цього дані та експертизу.

Одними з першими коронавірусні відділення почали закривати у Чернівецькій та Черкаській областях і вони переведені у звичайний профільний режим роботи.

Exit mobile version