В Україні запрацює центр із протидії шахрайським операціям – Клименко

Очільник МВС Ігор Клименко повідомив, що в Україні запрацює центр із протидії шахрайським операціям. Про це міністр сказав в інтерв’ю виданню РБК Україна передає Proslav.

В Україні запрацює центр із протидії шахрайським операціям – Клименко
В Україні запрацює центр із протидії шахрайським операціям – Клименко

Він зазначив, що наприкінці літа – на початку осені при кіберполіції розпочне роботу центр із протидії шахрайським операціям.

За його словами, міністерство внутрішніх справ разом з Національним банком працюють аби зменшити втрати людей, які встигли натрапити на шахраїв. Клименко зауважує, що новий центр буде оперативно реагувати на виклики для мінімізації впливу шахраїв, які працюють в Україні та за її межами.

Міністр підкреслив, що за кордоном «дістати» зловмисників важче, а отже необхідно налагоджувати співпрацю з Європолом та міністерствами внутрішніх справ та кіберполіції інших держав.

Наразі українські правоохоронці розкривають близько 30% випадків шахрайства.

«Але ми в першу чергу закриваємо джерела, центри, закриваємо взагалі їм доступ до роботи з Україною. Це стосується і серверного обладнання, і «роботи» в місцях позбавлення волі й не тільки на вільних територіях, але й на тимчасово окупованих територіях», – підкреслив Клименко.

Він, зокрема, зазначив, що після початку повномасштабного вторгнення фішингові сайти набули неабиякої популярності серед кібершахраїв. Злочинці маскують фейкові сайти під офіційні ресурси для отримання допомоги чи виплат від держави, фондів, міжнародних організацій тощо.

Тим часом у ніч на 26 травня суддя напідпитку на смерть збив військовослужбовця Національної Гвардії на блокпосту в Києві. ДБР відкрило провадження. Детальніше – у нашому матеріалі.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру працівнику Києво-Печерської лаври, який заперечував існування України. Що йому загрожує – розповідаємо тут.

Exit mobile version