В Україні запустили англомовну платформу The Gaze для західної аудиторії: про що розповідатимуть

В Україні запустили англомовну діджитал-платформу The Gaze, щоб знайомити західну аудиторію з феноменом країн нової Європи та України як її складової.

Про це у телеграмі повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

The Gaze також розповідатиме читачам про українців, нашу історію, природу, культуру, політику, економіку та вплив на глобальне майбутнє.

Платформа поєднуватиме топові новини, репортажі, розважальний контент, аналітичні матеріали та стримінгові формати.

«Ключова задача The Gaze – стати тим інформаційним простором, де українські наративи, герої, історії будуть органічно представлені через теми й цінності цікаві та зрозумілі широкій аудиторії західного світу, для якого частина Європи на схід від Берліна поки що залишається terra incognita», – пише Ткаченко.

Він також зауважує, що зараз, коли навколо України сконцентрована така кількість уваги від усього світу, заснування таких проєктів несе в собі важливу роль. Адже це дає нам змогу розповісти про нашу культури та історію якомога більше, аби нас впізнавали не тільки як країну, що воює з росією, а і як невід’ємну та цікаву частину європейської спільноти.

Генеральна директорка ДП МПІУ Юлія Островська розповіла, що для визначення запитів іноземної аудиторії та вибору формату видання провели низку досліджень. Зрештою розробили кілька концепцій, які протестували на різних аудиторіях.

Діджитал-платформа The Gaze складається з трьох ключових блоків: стрічки новин, аналітики та відео. Стрічка новин представляє топові новини України, Європи та США. Блок аналітики пропонує авторський погляд на низку різних подій і явищ, які завжди об’єднує прямий чи опосередкований зв’язок з українським контекстом. Блок розподілений за рубриками: політика, насамперед її міжнародні аспекти, культура, економіка, технології, суспільство, люди.

Платформа The Gaze, окрім веб-сайту, має YouTube-канал і сторінки у Facebook, Instagram, Twitter.

The Most Creative News Show. Hidden Angle: Episode 1. We`re going live!

Нагадаємо, в Україні може зрости мінімальна заробітна плата.

Exit mobile version