В України є «дуже хороші шанси» для успішного весняного контрнаступу – Остін

Голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що в України є «дуже хороші шанси» для проведення успішного весняного контрнаступу. Повідомляє Proslav з посиланням на видання Європейська Правда.

В України є «дуже хороші шанси» для успішного весняного контрнаступу – Остін

Він вважає, що Сили оборони України за рахунок значного виснаження російських сил і наявності західного озброєння має дуже хороші шанси провести успішний контрнаступ весною 2023 року.

Очільник Міноборони США повідомив, що наразі в України є «значна перевага» над російськими військами, не зважаючи на зміни лінії фронту, яка рухалась то в один, то в інший бік. Остін також заявив, що наразі відбуваються «досить серйозні бої в Бахмуті».

«Українці завдали росіянам значних втрат, і ті виснажили свої запаси бронетехніки так, як ніхто ніколи не міг собі уявити. І тепер ми бачимо, як Росія розконсервовує танки Т-54 і Т-55 через рівень втрат, яких завдали українці», – підкреслив Ллойд Остін.

Американський політик додав, що, дивлячись на це ресурси росії продовжують вичерпуватись, її війська все частіше постають перед нестачею артилерійських боєприпасів та інших речей й змушені звертатись за допомогою до Ірану та Північної Кореї.

«Тому я думаю, що ми побачимо активізацію бойових дій навесні, оскільки умови для маневрування стануть кращими, а також на основі того, що ми вже зробили і продовжуємо робити. Я думаю, що Україна матиме дуже хороші шанси на успіх», – додав голова Пентагону.

Тим часом сили оборони отримали перші три роти ударних БПЛА. Про це повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров. Він, зокрема, вказав, що українська армія активно трансформується та отримує унікальний досвід у найбільш технологічній війні в історії. Детальніше про цю подію читайте у нашому матеріалі.

Exit mobile version