В Укренерго розповіли чи зазнала ушкоджень енергетична інфраструктура під час нічної атаки

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» розповіли чи зазнала ушкоджень енергетична інфраструктура під час нічної атаки, переповідає Proslav.

Тож, за даними Укренерго, ранкова ракетна атака росіян не завдала пошкоджень енергетичній інфраструктурі та не призвела до необхідності обмеження споживання.

У той же час, залишається складною ситуація на сході України, де через обстріли зазнав пошкоджень енергетичний об’єкт. У своєму повідомленні компанія зазначає, що станом на 28 квітня  виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання.

Окрім цього, відбувається експорт української електроенергії у Польщу та Молдову, також продовжується незначний імпорт зі Словаччини.

«Ремонтні бригади «Укренерго» працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак», – зауважують енергетики.

Також в НЕК «Укренерго» нагадали, що внаслідок 15 ракетних та 18 дронових атак енергосистема отримала безпрецедентні пошкодження. Для повноцінного відновлення необхідно чимало часу та ресурсів.

«Щоб зменшити навантаження на енергосистему, яка зазнала тяжких пошкоджень ворога і все ще продовжує відновлюватися, просимо за можливості переносити використання потужної техніки на нічні та денні години», – закликають в Укренерго.

Тим часом близько 1 млн ламп розжарювання обміняли жителі Київщини на світлодіодні LED-лампи.

Exit mobile version