Верещук анонсувала нову Стратегію по ВПО

Віцепрем’єрка Ірина Верещук повідомила, що найближчим часом буде затверджено нову Стратегію по ВПО. Інформує Proslav з посиланням на телеграм-канал Мінреінтеграції.

Урядовиця, зокрема, зазначила, що новий документ очікує затвердження від Уряду. Вона каже, що йдеться про Стратегію державної політики з внутрішнього переміщення осіб до 2025 року.

«Стратегія – це насамперед наш досвід, якого ми набували в перші місяці повномасштабної війни. Тоді ми працювали в режимі кризисного реагування. Зараз Уряд повністю опанував ситуацію, ми контролюємо всі процеси, пов’язані з евакуацією людей та їх розміщенням у безпечних регіонах», – сказала Верещук в ефірі національного телемарафону.

Посадовиця додає, що наразі евакуація цивільного населення відбувається планово. За її словами, всі хто хоче виїхати, мають необхідну інформацію та знають, до кого звернутися. Налагоджені всі види допомоги: гуманітарної, фінансової тощо.

«Прийняття нової Стратегії дозволить комплексно вирішувати всі питання, пов’язані з внутрішніми переселенцями. Нею передбачені всі етапи, починаючи від ухвалення рішення про переміщення ВПО і закінчуючи періодом, коли людина вирішить повернутися на деокуповану й безпечну територію», – підсумувала віцепрем’єрка.

Нагадаємо, члени сім’ї загиблих громадян, які мали нагороди, щомісяця отримуватимуть грошову допомогу. Хто ще може розраховувати на нові виплати – у нашому матеріалі.

Exit mobile version